Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Mitä on lymfahoito?

Varaa aika

Lymfahoito on turvotusta poistava ja rentouttava hoito. Hoidolla pyritään lisäämään kehon imunestekiertoa ja sitä kautta vähentämään turvotusta esimerkiksi leikkauksien jälkeisissä tiloissa.

Mihin hoito auttaa?

Lymfaterapiaa käytetään turvotuksen vähentämiseksi imusuoniston vaurioitumisen tai ylikuormituksen jälkeen. Näitä ovat esimerkiksi erilaisiin sairauksiin liittyvät turvotukset, kuten aineenvaihdunnasta johtuvat ongelmat, reumasta tai fibromyalgiasta johtuva turvotus, leikkausten ja tapaturmien jälkitilojen turvotukset ja arvet sekä raskauden aikaiset turvotukset. Lymfaterapiaa käytetään myös kipujen lievittämiseen ja rentoutumiseen.

Miltä hoito tuntuu?

Hoito tapahtuu kevyin pumppaavin liikkein paljaalla iholla. Manuaalisessa lymfahieronnassa kudosturvotusta ohjataan kevyellä käsittelyllä kohti imusolmukkeita, joissa imuneste puhdistuu ennen kulkeutumista takaisin verenkiertoon. Hoito on kivutonta ja turvallista.

Hoitoaika määräytyy hoitokohteen laajuudesta ja yksilöllisen tarpeen mukaan. Lymfaterapian tukena käytetään tarvittaessa myös kompressiosidontaa tai lymfateippausta.

Lymfahoito leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen syntyvä turvotus on hyvin yleistä ja täysin normaalia. Lymfahoitoon voi tulla melko pian leikkauksen jälkeen. Hoidossa huomioidaan aina haava-alueen kunto ja käsitellään aluetta sen mukaisesti.  Leikkausalueen umpeuduttua arven aluetta on hyvä myös käsitellä, jotta estetään kiinnikkeiden syntyminen.

Alkuvaiheessa hoitoja annetaan tiheästi, jopa päivittäin, parhaan hoitotuloksen saamiseksi. Turvotuksen laskiessa hoitoväliä pidennetään. Mitä nopeammin hoidettavan alueen turvotus saadaan laskemaan, voidaan aloittaa muu leikkauksen jälkeinen kuntoutus.

Asiakaskokemuksia rintasyövän jälkeisestä hoidosta Auronissa

“Manuaalisen lymfaterapian ansiosta työkykyni on rintarekonstruktion jälkeen säilynyt hyvin ja vähentänyt sairaspoissaolojani .” (nimim. prinsessa -65)

“Koen tärkeäksi fyysisesti ja henkisesti, että saan käydä lymfahoidoissa rinnan poiston jälkeen. Tiedän saavani lymfasta ja sidonnasta avun, kun käsivarteni on enemmän turvonnut. Terapian avulla myös jomotus kyynärvarressa helpottaa. Hyvä ja pitkäaikainen hoitosuhde on ollut myös tärkeää.” (nimim. lymfahoidoista paljon apua saanut)

Lue lisää lymfaterapiasta rintasyöpäleikkauksen jälkeisessä hoidossa.

    Kysy meiltä

    Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.