Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Mistä päänsärky johtuu – Oireet ja hoito

Varaa aika

Päänsärky on erittäin yleinen vaiva jota lähes jokainen kokee jossain elämänsä vaiheessa. Päänsäryn aiheuttajia voi olla useita. Päänsärky voi olla satunnaista, toistuvaa tai jatkuvaa. Myös päänsärkyyn tarkoitetut lääkkeet liiallisina määrinä voivat aiheuttaa päänsärkyä. Päänsärky voi olla oire myös purentaongelmista, joissa purentaelimistöön erikoistunut fysioterapeutti voi auttaa sinua.

Päänsärky usein on vaaratonta ja usein johtuu niska-hartiaseudun lihasten jännityksestä. Niskaperäinen päänsärky voi säteillä takaraivolta päälaelle tai olla toispuoleista ohimolle ja/tai silmän taakse säteilevää kipua. Kevyt rasitus ei kuitenkaan pahenna kipua.

Päänsäryn hoito

Hoidossa pyritään vaikuttamaan vaivoja aiheuttaviin tai pahentaviin tekijöihin. Päänsäryn selvittelyssä tärkeintä on potilaan huolellinen kliininen tutkiminen ja hänen työolojensa ja -tapojensa kartoittaminen. Tärkeää on selvittää oireiden perusteella päänsäryn aiheuttaja.

Niskaperäisessä päänsäryssä saavutetaan usein hyviä hoitotuloksia sekä manuaalisen käsittelyn ja fysioterapeutin ohjaamien omaharjoitteiden yhdistelmällä.

Mitä tehdä kun päänsärky vaivaa?

Kevyen liikunnan harrastaminen mm. raittiissa ilmassa ennaltaehkäisee päänsärkyä. Myös lihashuolto ja venyttely sekä hieronta voivat ennaltaehkäistä niska-hartiaseudun jännitystiloja.

Satunnaista päänsärkyä voi hoitaa itse tulehduskipulääkkeillä. Jännityspäänsäryssä hakeudu Auron fysioterapeutin vastaanotolle, joka auttaa sinua.

Katso, miten Tero sai apua päänsärkyyn

Milloin lääkäriin?

Jos päänsärkyyn liittyy muita oireita kuten näköhäiriöitä, tuntohäiriöitä, tajunnan menetystä tai kuumetta on syytä mennä lääkäriin. Toisinaan päänsärky voi olla oire sairauksista, joihin tarvitaan lisätutkimuksia. Silloin on tärkeää, että lääkäri vahvistaa ja määrittää diagnoosisi.

    Kysy meiltä

    Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.