Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Mistä leukakipu johtuu – Oireet, syyt ja hoito

Varaa aika

Leukakivun syyt?

Leukanivelten kivut johtuvat tyypillisimmin öisestä hampaiden narskuttelusta tai purentavirheistä. Leukakivut voivat olla myös hammashoidon tai tapaturmien jälkitilana. .

Leukanivelten vaivat voivat olla hyvin moninaisia. Yleisinä oireina on, että leuka ei aukea tai ei sulkeudu kunnolla ja liikkeissä tulee kipua. Särkyä leukanivelten ympärillä voi myös esiintyä. Särky voi tuntua ohimolla tai otsalla. Leukanivel voi naksua, rahista tai väsyä helposti.

Leukakipujen hoito?

Leukanivelvaivoihin erikoistunut fysioterapeutti tekee tarkan tutkimuksen, jonka perusteella laaditaan hoitosuunnitelma. Hoitoon kuuluu yleensä manuaalista terapiaa ja tarkat kotiohjeet. Yhteistyö hammaslääkärin kanssa on tärkeää, jotta saadaan purentavirheet hoidettua.

Omaharjoitteet

Leuan kipuja voi hoitaa kotiharjoitteilla. Alla omaharjoite leukakipujen hoitoon. Mikäli liike aiheuttaa kipua, varaa aika tästä:

Varaa aika leukivun ensiapuun

    Kysy meiltä

    Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.