Toimintamme jatkuu mahdollisimman normaalina koronavirustilanne huomioon ottaen. Palvelumme ovat käytössä myös videovastaanoton ja kotikäyntien muodossa.

Mistä leukakipu johtuu – Oireet, syyt ja hoito

Varaa aika

Leukakivun syyt?

Leukanivelten kivut johtuvat tyypillisimmin öisestä hampaiden narskuttelusta tai purentavirheistä. Leukakivut voivat olla myös hammashoidon tai tapaturmien jälkitilana. .

Leukanivelten vaivat voivat olla hyvin moninaisia. Yleisinä oireina on, että leuka ei aukea tai ei sulkeudu kunnolla ja liikkeissä tulee kipua. Särkyä leukanivelten ympärillä voi myös esiintyä. Särky voi tuntua ohimolla tai otsalla. Leukanivel voi naksua, rahista tai väsyä helposti.

Leukakipujen hoito?

Leukanivelvaivoihin erikoistunut fysioterapeutti tekee tarkan tutkimuksen, jonka perusteella laaditaan hoitosuunnitelma. Hoitoon kuuluu yleensä manuaalista terapiaa ja tarkat kotiohjeet. Yhteistyö hammaslääkärin kanssa on tärkeää, jotta saadaan purentavirheet hoidettua.

Omaharjoitteet

Leuan kipuja voi hoitaa kotiharjoitteilla. Alla omaharjoite leukakipujen hoitoon. Mikäli liike aiheuttaa kipua, varaa aika tästä:

Varaa aika leukivun ensiapuun

Kysy meiltä

Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.