Mikä tenniskyynärpää on?

Varaa aika

Tenniskyynärpää on kyynärpään kiputila, joka johtuu käden ylirasituksesta. Tenniskyynärpäätä muistuttava vaiva on golfkyynärpää. Tenniskyynärpäässä oireet ilmenevät kyynärpään ulkosyrjässä, kun golffarin kyynärpää oireilee kyynärpään sisäsyrjässä.

Tenniskyynärpään syyt

Tenniskyynärpää johtuu useimmiten toistuvasta tai yksitoikkoisesta työstä. Kuten nimi kertoo, liiallinen tenniksen peluu on yksi mahdollinen aiheuttaja. Joskus vaiva alkaa vamman jälkeen tai revähdyksestä.

Tenniskyynärpään oireet

Rasitus aiheuttaa tulehdustilan jännesäikeiden kiinnityskohtaan, josta kipu voi levitä laajemmallekin alueelle. Puristusote mailasta tai kättely voivat vihlaista kyynärpäässä.

Tenniskyynärpään hoito

Kyynärpääkivun syy on tärkeä selvittää mahdollisimman nopeasti kivun pitkittymisen ehkäisemiseksi.

Jos kipu tulee vain rasituksessa ja häviää levossa, on syytä selvittää onko kyseessä lihaskireys tai lihasheikkous, vai onko syynä niskaperäinen säteily. Jos särky on jatkuvaa, tärkeintä on saada loppu rasitukselle, joka aiheuttaa oireen.

Tenniskyynärpääkivun erikoisasiantuntijoita ovat OMT-fysioterapeutit, urheilufysioterapeutit, fysiatrit ja ortopedit. Auronin fysioterapeutit osaavat auttaa ja tarvittaessa ohjata eteenpäin oikealle spesialistille.

Kolme harjoitetta tenniskyynärpään hoitoon

Ohessa harjoitteita, joilla voi lievittää tenniskyynärpäästä johtuvaa kipua. Jos liikkeet tuottavat kipua, älä tee niitä.

Harjoite 1.

Harjoite 2.

Harjoite 3.

Ei kannata jäädä tenniskyynärpään kanssa yksin. Fysioterapia auttaa.

Saitko tarvitsemaasi tietoa?

Anna meille palautetta tai esitä toiveita. Arvostamme sekä plussia että miinuksia.

Etsi lähin Auronin toimipiste ja varaa aika.

 

Kysy meiltä

Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.