Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Mikä golffarin kyynärpää on?

Varaa aika

Golfkyynärpää on samanlainen vaiva kuin tenniskyynärpää. Oireet vain ilmenevät kyynärpään sisäsyrjässä, kun tenniskyynärpäässä ne paikallistuvat ulkosyrjään.

Golfkyynärpään syyt

Golffarin kyynärpään aiheuttaa tulehdus olkaluun alaosan sisemmässä nivelnastassa, johon kiinnittyvät ranteen koukistajat. Krooninen ärsytystila syntyy, kun käsivarren lihaksia ylirasitetaan.

Golfkyynärpäästä voivat kärsiä golfin pelaajat, tenniksenpelaajat ja heittolajien harrastajat, etenkin keihäänheittäjät ja pesäpalloilijat.

Golfkyynärpään hoito

Kun akuutti kipu on ohitse, on aika aloittaa kyynärvarren lihasten venyttely ja vahvistaminen kevyillä painoilla. Oikeiden harjoitteiden tekeminen vaatii yleensä fysioterapeutin ohjauksen.

Pelikentälle voi palata sitten, kun käsivarren voima on palautunut, lihaskireys kadonnut ja kun liikkeet eivät enää tuota kipua.

Golfkyynärpään ennaltaehkäisy

Golfkyynärpää uusiutuu helposti, jos kädestä ei pidä huolta.

Golffarin kyynärpäätä ehkäistään samalla tavalla kuin tenniskyynärpäätä, esimerkiksi harjoittelemalla lihastoiminnan tasapainoa: lihasten vahvistamista, lihasten venyttelyä, nivelten liikkuvuuden parantamista sekä yleistä lihas- ja peruskuntoa.

Fysioterapeutille vai lääkäriin?

Auronin fysioterapeutit osaavat auttaa golfkyynärpään hoidossa. Fysioterapiaan voi tulla ilman lääkärin lähetettä. KELA – korvaus fysioterapiasta on niin pieni, että sen vuoksi ei lääkäriin kannata mennä.

Varaa aika fysioterapiaan klikkaamalla tästä linkistä

Saitko tarvitsemaasi tietoa?

Anna meille palautetta tai esitä toiveita. Arvostamme sekä plussia että miinuksia.

Omaharjoitteet golfkyynärpään hoitoon

Golffarin kyynärpääkipuja voi lievittää itse tehdyillä liikkeillä. Ohessa kaksi esimerkkiä. Älä tee niitä, jos tunnet kivun lisääntyvän.

Golffarin kyynärpää – omaharjoitevideo 1

Golffarin kyynärpää – omaharjoitevideo 2

    Kysy meiltä

    Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.