Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

LPG-hoito selluliitti-ongelmissa

Varaa aika

Turvotus vähenee, rasvakudos pienenee, vartalo kiinteytyy ja muhkurainen selluliitti-iho tasoittuu

Selluliitti eli appelsiini-iho on ongelma josta on ajateltu kärsivän vain ihmisten, joilla on epäterveelliset elämäntavat sekä liikunnan että ruokavalion osalta. Selluliittia esiintyy kuitenkin myös hoikilla, terveelliset elämäntavat omaavilla urheilijoilla. Selluliittia aiheuttavia tekijöiksi on mainittu myös mm. hormonitoiminta, stressi, sukupuoli ja perinnölliset tekijät.

Selluliitin syntymisen osasyynä pidetään mm. huonoa nestekiertoa ja tästä aiheutuvaa kuona-aineiden ja toksiinien (myrkkyjen) paikallista kertymistä. Hoito LPG-laitteella tasoittaa epätasaista, ”muhkuraista” selluliittia (sidekudosta), minkä vuoksi hoidettavan alueen epätasainen pinta tasoittuu ja ympärysmitta tämän vuoksi pienenee.

Käytännössä LPG-hoito on alipaineella tapahtuvaa imurullaushierontaa, jossa kohotetaan ihonalaista kudosta. Hoitopään motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat sidekudoksissa rakenteita, verenkiertoa ja rasvasoluja parantaen neste- ja verenkiertoa. Hoitopäitä on erikokoisia riippuen hoidettavan alueen koosta. Aluetta rullataan hoitopäällä eri suuntiin, terapeutin tekemillä erilaisilla liikkeillä. Selluliitti-iho tasoittuu, kun sidekudoksesta tulee elastinen ja joustava. Sidekudoksen aineenvaihdunta vilkastuu, rasvan poistuminen solusta paranee ja kudoksen arkuus vähenee. Veltostunut kudos kiinteytyy kollageenin ja elastiinin vahvistumisen myötä. Näin iho silenee ja muokkaa itse itseään.

LPG-hoito tehoaa nopeasti kipeään ja kovaan selluliittiin, vaikuttaa tiiviiseen sidekudoksiseen selluliittiin ja tehoaa ”pehmeään selluliittiin”, joka on kerännyt nestettä. Lisäksi se vaikuttaa uuteen tai vanhaan selluliittiin, joka on tullut raskauden jälkeen tai ihon löystymisen vuoksi. Imunestekierron parantumisen vuoksi LPG:llä on myös rooli selluliitin muodostumisen ennaltaehkäisyssä.

Hoitoa suositellaan otettavaksi 10-15 kerran sarjahoitona, 2-3 kertaa viikossa toteutettuna. Hoidossa käytetään yleensä erityistä LPG-hoitoon tarkoitettua hoitopukua iholle mahdollisesti tulevan epämiellyttävän tunteen vähentämiseksi. Halutessaan asiakas voi ostaa oman henkilökohtaisen puvun. Hoito tuntuu yleensä rentouttavalta ja sillä on mm. positiivisia vaikutuksia unen laatuun. Mikäli hoidettaessa jokin kohta on erityisen arka, voidaan imutehoa vähentää tai ohjelmaa muuttaa.

    Kysy meiltä

    Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.