Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Alaraajafysioterapia –
Jalat, polvet ja lonkat

Varaa aika

Jalkojen virheasennot ovat yleisiä

Ihminen ottaa päivittäin tuhansia askeleita. Työ, harrastukset, sairaudet ja loukkaantumiset vaikuttavat siihen, miten jalkaterä, polvi ja lonkka kestää päivittäisiä rasituksia. Jalkojen ja nilkkojen virheasennot ovat yleisiä; niistä kärsii jopa 45–50 % suomalaisista.

Virheasennoista johtuvia ongelmia ovat mm. vaivaisenluu, kantakalvon ja akillesjänteen kiputilat, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella. Ongelmat heijastuvat helposti myös muihin kehonosiin ja päinvastoin. Esimerkiksi selkäkivusta kärsivä saattaa helposti kuormittaa alaraajoja virheellisesti välttääkseen kipua.

Jalkatutkimus eli alaraajojen ja lonkkien tutkimus

Jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti testaa ensin jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Myös jalkojen mahdolliset pituuserot, jalkapöydän laskeumat ja kävely tarkistetaan. Tutkimus kestää tunnin ja sen aikana kartoitetaan myös yksilöllisesti muotoiltujen pohjallisten tarve.

Jalkojesi mukaan muotoillut tukipohjalliset

Alaraaja-analyysin perusteella fysioterapeutti voi muotoilla asiakkaalle hänen tarpeisiinsa tehdyt tukipohjalliset. Pohjalliset korjaavat ja parantavat lihasten toimintakykyä. Yksilölliset tukipohjalliset voidaan valmistaa erilaisista aihioista; monessa Auronin toimipisteessa ne valmistetaan Footbalance Medical -aihioista.

VOIT VARATA AJAN MYÖS SUORAAN POHJALLISTEN TEKOON.

Auronin toimipisteissä työskentelee alaraajafysioterapiaan erikoistuneita fysioterapeutteja, jotka voivat tehdä teille alaraajatutkimuksen, suunnitella tarpeeseen perustuvan kuntoutuksen ja valmistaa tukipohjalliset.

Linkkien kautta löydät Auronin asiantuntijoiden laatimia artikkeleita:

-Polven ja lonkan nivelrikko

-Lonkkavaivat

-Akillesjänteen tendinopaita – Oireet, syyt ja hoito

-Nilkan nyrjähdys

-Mikä on plantaarifaskiitti – Oireet, syyt ja hoito

-Mikä on ylipronaatio

-Päkiän alueen kipu / metatarsalgia – Oireet, syyt ja hoito

Marja kaatui polvensa päälle bussissa ja vanha vaiva äityi pahaksi. Lue Marjan tarina kokonaan.

Täytä perustietolomake ennen ensimmäistä käyntiäsi

    Kysy meiltä

    Suomen johtavana fysioterapian, kuntoutuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijana Auron haluaa auttaa sinua voimaan paremmin. Olipa vaivasi pieni tai suuri, kysy meiltä. Vastaamme mielellämme.