Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Turengin Kuntovire Oy / Kuntovire Riihimäki

Koehenkilö 1:

Ensimmäinen käyntikerta: 34v. sairaanhoitaja, jolla erityisesti vasemmassa kädessäkuntovire turenki puutumista. Murtanut kyynärvarren onnettomuudessa aikoinaan, jonka seurauksena jäänyt kireyden tunnetta. Lisäksi ryhtiongelmaa ja kipuilua niska-hartian sekä lanneselän alueella, mikä vaikuttaa työssä jaksamiseen. Toivoo helpotusta työssä jaksamiseen ja käsien puuttumiseen. 

Toinen käyntikerta: Fysioterapia toteutunut kaksi kertaa. Asiakkaalle ohjattu oikean asennon löytämistä ja ohjattu lanneselkää, lantionhallintaa sekä lavanasentoa tukevat harjoitteet kotiin. Harjoitteet viety omaolonosturiin, jonne kirjautuessaan asiakas löytää kaikki harjoitusohjelmansa. Lisäksi vasenta yläraajaa käsiteltiin manuaalisesti.¨

Kolmas ja neljäs käyntikerta: Fysioterapia on nyt toteutunut 4 kertaa. Kotiharjoitteet ovat toteutuneet vaihtelevasti. Harjoitteita muokattu pariin otteeseen sopivammiksi. Vasemman yläraajan sekä hartian kireyttä helpotettu manuaalisesti. Puutumisoiretta ilmenee ajoittain. Niska-hartian seudulla kireyden tunnetta vielä. Asiakas siirtyy iCoach-etävalmennusjaksolle. Kahden viikon päästä tarkistussoitto, miten harjoittelu sujunut. Kuukauden päästä sovittu tapaaminen harjoitusohjelman päivittämiseksi.

Viides käyntikerta: Terapiajakson jälkeen koki työssäjaksamisensa parantuneen keskivartaloa aktivoivien harjoitteiden ansiosta. Jakson aikana kuitenkin satuttanut vasenta olkavarttaan, jonka takia oireet yläraajassa pahentuneet. Harjoitteet kuitenkin helpottaneet puutuneisuutta silloin kun pystynyt harjoitteita tekemään. Nyt tulossa jatkotutkimuksia yläraajan osalta.

Koehenkilö 2:

Ensimmäinen käyntikerta: 30v. Opiskelija, jolla alaselkä kipeytynyt vuosi sitten juoksu ja saliharjoittelun aloitettuaan. Tämän jälkeen myös lonkat alkaneet kipeytyä nousujohteisesti. Kipu tulee alaselkään etenkin juostessa ja kumartaessa. Lonkissa kipu tuntuu nyt joka askeleella. Toivoo kivun lievitystä kävelyyn ja harrastuksiinsa. 

Toinen käyntikerta: Fysioterapia toteutunut kaksi kertaa. Ohjattu kotiin lannerankaa tukevat ja lantionhallintaa parantavat harjoitteet sekä venytystä lonkankoukistajille. Keskusteltu juoksuharrastuksesta ja ohjattu vaihtoehtoisia turvallisella tekniikalla toteutettuja liikkeitä salille. Harjoitteet viety omaolonosturiin.

Kolmas ja neljäs käyntikerta: Fysioterapia toteutunut neljä kertaa. Lonkkakivut eivät alkuun meinanneet millään helpottaa mutta viimein harjoittelu ja turvalliset ohjeet salille alkoivat tuottaa tulosta. Kävellessä lonkkiin ei enää satu. Fysioterapia sisältänyt ohjeita lantionhallinnan parantamiseksi ja huomioimiseksi salilla. Kireyksiä lonkissa helpotettu venytyksillä ja manuaalisesti käsitellen. Asiakas siirtyy iCoach- etävalmennusjaksolle. Tsemppiä harjoitteluun!

Viides käyntikerta: Lonkkakivut vähentyneet jakson aikana ja on päiviä kun pystyy kävelemään kivutta. Pitkien koulupäivien ja istumisen jälkeen lonkat särkevät enemmän. Kivuttomat liikeradat parantuneet huomattavasti. Alaselkä kipeytynyt uudestaan kun palaillut juoksuharrastukseen. Kehoitettu kiinnittämään huomiota juoksutekniikkaan. Asiakas oppinut kiinnittämään huomiota keskivartalon asentoon ja sitä kuormittaviin tekijöihin. Kipu lääkkeitä asiakas ei ole käyttänyt.