Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Kuopion OMT-Keskus

Kuopion_OMT-KeskusEnsimmäinen ja toinen käyntikerta: Auronin sota särkylääkkeitä vastaan on käynnissä myös Kuopiossa. Ihmiskokeeseen osallistuu Sanna, jolla hartia -ja niskakivut ovat olleet ihan päivittäisiä vuosia ja haittaavat kassalla työskentelyä ja koulunkäyntiä hyvin usein. Sanna on joutunut myös syömään paljon särkylääkkeitä ja silloin tällöin relaksantteja.

Ihmiskokeessa Sannaa ohjaa fysioterapeutti Janne Saarela. Kuvassa Sanna pumppailee venytystä scalenus lihaksille, jotka Sannalla kireänä hieman puristavat hermoa aiheuttaen puutumista sormiin. Voit seurata Sanna edistymistä facebook sivustomme kautta. Tänään terapiassa käyttöön otettiin myös Auronin Omaolonosturi palvelu johon Sannan harjoitukset ladattiin.

Kolmas käyntikerta: Sota särkylääkkeitä vastaan ei ole muuttunut asemasodaksi vaan eteenpäin mennään edelleen. Sanna on ollut ahkerana ja tehnyt harjoitukset sovitusti. Tulostakin alkaa jo tulla, kaularangan liikkuvuudet ovat parantuneet selvästi. Ja mikä vielä merkittävämpää töissä Sanna on kokenut olon paremmaksi, Kipu ei ole enää kipua vaan ennemmin epämiellyttävää tuntemusta. Erityisesti niskan “kyhmyssä” ei ole ollut vihlovaa kipua. Fysioterapeutti Janne taisi jo lupailla “hyvä tästä tulee”

Neljäs käyntikerta: Vapaa-ajan harrastukset olivat tuottaneet hieman takapakkia kipujen suhteen muutamaksi päiväksi Sannan tilanteessa. Edelleen ollaan kuitenkin lähtötilannetta paremmassa tilanteessa.

Liikeratoja ja -hallintaa hartiaseudulla ollaan saatu paremmaksi, joten nyt Sanna on siirtymässä itsenäisemmän harjoittelun pariin. Painopistealueena nyt tulee olemaan enemmän lihasvoima hartia seudulle. Seuraavat 2kk Sanna tulee käyttämään Auronin iCoach nettipohjaista ohjelmaa jonne Sannan harjoitteluohjelma on ladattu videoina ja jonka kautta hän saa yhteyden omaan fysioterapeuttiin Janneen.
Seuranta tulee edelleen olemaan päivittäistä sillä Sanna käy laittamassa kommentoimassa ohjelmassa päivittäisellä tasolla miten harjoitukset ovat sujuneet.

Viides käyntikerta: Sota särkylääkkeitä vastaan on Kuopion OMT-keskuksen osalta päättynyt. Tulos: Liike päihitti särkylääkkeet. Viimeisellä kerralla tarkastettiin vielä tilanne. Sanna ei enää edes muista, koska on viimeksi tarvinnut särkylääkkeitä.

Täydellisyyttä ei vielä saavutettu, lievää kiristyksen tunnetta on vielä juuri havaittavissa. Keskustelussa todettiin, että 6 vuoden oireilu vaatii vielä lisää harjoittelua ennenkuin täysi oireettomuus saavutetaan.  Janne ohjasi vielä harjoituksia matkalle kohti optimaalista oloa. Sanna kertoi, että yksi mukavimpia puolia jaksossa oli se, että harjoitukset on ollut niin helppo toteuttaa. Kivun kanssa ei tarvi aina elää, ota yhteyttä niin katsotaan mitä sinun kanssa saavutetaan.

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta