Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Hämeenlinnan Kuntohoito ky

 

Hämeenlinnan-Kuntohoito kyEnsimmäinen käyntikerta: Koehenkilömme saapui iloisena Hämeenlinnan Kuntohoitoon fysioterapeutti Elina Heikkisen vastaanotolle. Koehenkilömme on 30- vuotias toimistotyötä tekevä nainen. Hän tuli valituksi Auronin ihmiskokeeseen rintarangan toistuvien lukkotilojen ja lavan seudun kipujen vuoksi. Vaivat haittaavat muun muassa juoksuharrastusta. Tilanteen pahimmassa vaiheessa hengittäminenkin on vaikeutunut.

Alkututkimuksessa havaittiin rintarangassa jäykkyyttä ja hartioilla ja selässä lihaskireyttä. Elina ohjasi hänelle rintarangan liikkuvuutta lisääviä harjoituksia sekä lavan lihasten vahvistavia harjoituksia. Kuvissa Elina näyttää esimerkkiä harjoitteista. Koehenkilö sai ohjeet Oma Olonosturiin ja sitä kautta hän sai kysyttyä heti mieltään askarruttavan kysymyksen harjoitteista. Harjoittelu on lähtenyt siis hyvin käyntiin.

Toinen käyntikerta: Koehenkilö kävi nyt toista kertaa Hämeenlinnan Kuntohoidossa Elina H:n vastaanotolla. Välissä oli 8 päivää kotiharjoittelua ohjeiden mukaan. Harjoittelu on sujunut hyvin. Vain yhtenä päivänä hän joutui laittamaan Oma Olonosturissa alapeukun, koska lapojen seudulla oli tuntunut tavanomaisesta poikkeavaa kiputuntemusta. Koehenkilömme tulkitsi oireen väsymykseksi uudenlaisista harjoitteista. Rintarangan jäykkyyteen hän on saanut nopeastikin apua lihaskalvojen rullauksista sekä rintarangan liikkuvuutta lisäävistä harjoituksista. Tällä kertaa hänellä oli rennompi olo. Tarvetta manuaaliselle käsittelylle ei ollut. Tarkistimme kotiharjoitteiden suoritustekniikan ja pääsimme vaikeuttamaan harjoituksia. Lavan seudun oireiden vuoksi lisäsimme kuitenkin lepopäiviä. Uudet harjoitteet lisättiin Oma Olonosturiin. Koehenkilömme on oppinut hakemaan hartiaseudun ja selän hyvän asennon. Hän kiinnittääkin nyt huomiota ryhtiin työssä ja arjessa. Kuvassa yrittäjämme Tuija Saastamoinen näyttää mallia.

Kolmas käyntikerta: Hämeenlinnan Kuntohoidon koehenkilö kävi fysioterapeutti Elina Heikkisen vastaanotolla kolmatta kertaa. Edellisen käynnin välissä oli 12 päivää kotiharjoittelua. Sekä koehenkilöllä, että terapeutilla on hyvä mieli. Koehenkilö nauroi harjoitelleensa tunnollisesti, ajoittain hampaat irvessä. Kotiharjoittelun suorittamisessa ei ole ollut ongelmia. Muutamana päivänä harjoitteet on jäänyt väliin muista syistä. Paineen tunnetta lapojen kohdalla ei ole ollut kahteen viikkoon. Harjoittelu näyttää tehoavan, sillä oireita ei ole nyt ilmentynyt edes asiakkaan käydessä kuntosaliharrastuksessa. Tällä kerralla kontrolloimme kotiharjoitteet, ainoastaan pieniä korjauksia liikesuorituksiin tarvitsi tehdä. Ohjelmaa ei tällä kertaa muuteta. Tästä on hyvä jatkaa!

Neljäs käyntikerta: Harjoittelu sujuu hyvin ja hengitysvaikeudet ovat pysyneet poissa. Edelleen ongelmana on pidempään paikallaan olon tai raskaamman kantamisen jälkeen paineen tunne lavan seudulla tai rintalastan puolella. Koehenkilö on saanut lääkäriltään lähetteen lisätutkimuksiin. Tällä kertaa fysioterapiassa suunniteltiin harjoitteiden vaikeutus. Samalla jo helppoja harjoitteita vähennettiin. Kokeeksi laitettiin lavan tueksi kinesioteippaus. Terapiatilanteessa teippauksen jälkeen liikekipu poistui. Koehenkilö jatkaa nyt seuraavat kaksi kuukautta etävalmennuksessa.

Koehenkilö on käynyt tutkimuksissa. Rangasta löytyi kuvantamistutkimuksessa löydös, joka voisi selittää oireita. Tämän suhteen seuranta jatkuu. Hyvinä uutisina on kerrottavana, että koehenkilön vointi on ollut koko ajan kohenemaan päin. ”On ollut todella hyvä olo. Oon selkeästi treenannut kovempaa ja lisännyt painojakin.” Liike näyttäisi olevan lääkettä. Yhteydenpitoa jatketaan vielä Auron iCoachin kautta.

Viides käyntikerta: Fysioterapian tehoa todistamassa! Hämeenlinnan Kuntohoidon Auron-ihmiskoe on saatu päätökseen erittäin hyvin tuloksin. Koehenkilömme on päässyt eroon rintarangan lukkotiloista ja lavan seudun paineen tunteesta. Pitkäjänteinen sitoutuminen harjoitteluun palkittiin kipujen vähentymisenä ja hyvinvoinnin lisääntymisellä. Ihmiskoe koostui siis yhteensä viidestä fysioterapiakäynnistä ja etäohjauksesta Auron OmaOlonosturi ja ICoach-ohjelman kautta.

Fysioterapeutti Elina Heikkisenkin kelpaa hymyillä! Ammatissamme saa tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä.

 

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta