Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Fysio-Eskola

 

Fysio-EskolaEnsimmäinen käyntikerta: Fysio-Eskolassa lyötiin tulevasta kättä päälle koehenkilö Arja Björkin kanssa.

Arjaa on vaivannut pitkittynyt olkapääkipu, jonka vuoksi liikunta on jäänyt viime aikoina hyvin vähäiselle. Ensimmäisellä hoitokerralla fysioterapeutti Nora Cedergren kartoitti lähtötilanteen jonka perusteella laadittiin kotiharjoitusohjeet. Tavoitteena on, että aktiivisesti liikuntaa harrastava Arja pystyisi jälleen palamaan liikunnan pariin ja luopumaan särkylääkkeistä. Tästä se lähtee!

Toinen käyntikerta. Arja on tehnyt Noran antamia kotiharjoitteita nyt viikon ajan. Kotiohjeet sisälsivät kuminauhaharjoitteita olkapäälle sekä rullaliikkeitä rintarangalle. Jo heti ensimmäisten harjoituskertojen jälkeen niska-hartiaseutu tuntui vetreämmältä ja rintaranka liikkuvammalta. Toisella fysioterapiakäynnillä manuaalisen käsittelyn lisäksi kerrattiin kotiharjoitteita sekä tehtiin keskivartalon asennon hallinnan harjoituksia.

Kolmas käyntikerta: Ihmiskokeen kolmannella fysioterapiakäynnillä käytiin läpi uutta kotiharjoitusohjelmaa. Uusi harjoitusohjelma sisältää toiminnallisia harjoitteita sekä jo hieman haastavampia liikkeitä kahvakuulan ja käsipainojen kanssa. Arja on aloittanut Physio Pilateksen sekä tehnyt pitkiä kävelylenkkejä, joten liikunnan määrä on selvästi lisääntynyt. Fysioterapiassa korostuukin kokonaisvaltainen hyvinvointi, jotta koko keho voisi paremmin.
Neljäs käyntikerta: Neljännellä kerralla kartoitettiin hieman Arjan tilannetta, missä mennään ennen iCoach-etävalmennusjakson käynnistymistä. Liikkuvuus on lisääntynyt, lihaksiin on saatu “tuntumaa” ja liikunnan tuoma hyvän olon tunne on toiminut hyvänä motivaattorina. Kotiharjoitteet ovat tuntuneet sopivilta, joita on progressiivisesti muutettu haastavammiksi. iCoach-jakson aikana Arja aikookin lisätä entisestään liikuntaa – maltillisesti ja itseään kuunnellen.
Tällä kerralla tilannekartoituksen yhteydessä fysioterapia sisälsi manuaalista käsittelyä lihasten rentouttamiseksi.

iCoach vaihe:iCoach etävalmennusjakson aikana Arjaa vaivasi muutaman kerran flunssa, joka luonnollisesti esti säännöllisen harjoittelun – muuten Arja on pystynyt noudattamaan täysin suunniteltua kotiharjoitusohjelmaa, ja tehnyt jopa enemmänkin innostuttuaan jälleen liikunnasta! Tällä hetkellä Arjan arkeen kuuluu monipuolista liikuntaa ja ulkoilua useampi kerta viikossa, josta energinen Arja aikookin pitää jatkossa kiinni. Kiitos Arja upeasta työstä, olet mahtava esimerkki muille!!!

Viides käynti: Arjan olkapääkipu on kokonaan poissa, hartiarenkaan hallinta on parantunut sekä rintarangan liikkuvuus on lisääntynyt lähtötilanteesta. Keskivartalon hallinnan kehittyminen on parantanut kokonaisryhtiä. Arjessa tulokset näkyvät siinä, että nyt Arja pystyy nukkumaan normaalisti sekä työskentelemään päätteellä oireetta.

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta