Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Rauman Fysioteam Oy

Ensimmäinen käyntikerta: Fysioterapeuttimme Heli Sunila otti vastaan koehenkilömme, joka on 43-vuotias rauman fysioteamkoneahtaaja. Hänellä on ollut jo monta vuotta alaselkävaivaa ja alaraajojen kramppi/säteilyoireita. Hän itse kokee oireiden olevan työperäisiä. Oireistoina on myös yläraajojen puutuminen sekä käsien voimantuoton heikentyminen erityisesti pidempään puristusvoimaa käytettäessä, esim. tavaran kantaminen ylä- tai ala-asennossa. Tavaroiden kantaminen ja vetäminen vievät käsistä voimat.

Ensimmäisellä käynnillä kartoitettiin lähtötilanne, tehtiin ft-tutkimus, asetettiin jaksolle tavoitteet, ohjattiin kotiharjoite sekä annettiin manuaalista käsittelyä. Puristusvoima oli viitearvoihin verrattuna erinomainen.


Toinen käyntikerta: Koehenkilömme pääsi toisella käyntikerralla poikittaisen vatsalihaksen harjoitteiden maailmaan, niskan manuaaliseen käsittelyyn sekä TOS-oireyhtymän testeihin. Testitulokset olivat negatiivisia, mutta poissulkemiseksi oli hyvä nämäkin testata. Niskan manuaalinen käsittely oli tarpeen ja samassa havaittiinkin hyvin kireät kaulan etuosan lihakset, jotka saivat kevyen käsittelyn samassa. Koehenkilömme jatkaa nyt annetuilla kotiharjoitteilla kohti seuraavaa tapaamista.

Kolmas käyntikerta: Fyysisesti kuormittavampi työviikko lopuillaan asiakkaallamme ja yläniska tästä työperäisen epäergonomisen toistoliikkeen vuoksi jumissa.

Yläniskan ja keskiniskan mobilisointi poisti kaularangan jäykkyyden ja liikerajoituksen. Kaulan etuosan lihasten manuaalinen käsittely oli viime kertaa miellyttävämpi ja rentoutti vahvan pinnallisen kireyden. Manuaalisen käsittelyn oheen laitoimme vielä niskan kinesioteippauksen.

Asiakkaamme oli ottanut itseään niskasta kiinni kehon hyvinvoinnin edistämiseksi ja ostanut uuden tyynyn. Hyvin motivoitunut ja tyytyväinen asiakas pääsi viikonlopun viettoon kivuttomin mielin. Ehdimme myös jo keskustella seuraavan kerran suunnitelmista, koska lähellä siintää jo omatoimijakso uusien harjoitteiden parissa.