Kuntouttava fysioterapia ja tule-terveyspolut yrityksille
Auron tuottaa yritysasiakkaailleen vaikuttavampia fysioterapian hoito- ja tule-terveyspolkuja yhteistyössä asiakkaan työterveydenhuollon kanssa. Meillä on Auron-ketjussa yhtenäiset palvelukonseptit ja hoitoprotokollat, jotka takaavat tasalaatuisuuden. Yritysasiakkaillemme tuotettavat hoito- ja tule-terveyspolut pystytään kohdentamaan tarkasti juuri niille riskihenkilöille, jotka hyötyvät niistä eniten. Usein yritysasiakkaidemme tavoitteena on vähentää riskiryhmiin kuuluvien tule-sairauspoissaoloja, työkyky- ja työeläkeriskiä sekä ennaltaehkäistä toistuvia sairauslomakierteitä.
Usein fysioterapian hoitopoluissa keskitytään pelkästään fysioterapeuttiseen hoitoon. Valitettavan usein vastuu kuntoutuksesta ja aktiivisesta omaharjoittelusta jää hoidettavalle itselleen. Tällöin saavutetaan lyhytkestoista vaikuttavuutta eikä voida tehokkaasti ja pitkäkestoisesti parantaa henkilön toimintakykyä sekä myös ennaltaehkäistä toistuvia sairausloma- ja hoitokierteitä.
Olemme Auronissa saavuttaneet 30% parempia tuloksia sellaisilla tule-terveyspoluilla, jotka ovat sisältäneet kuntoutusta tukevia etävalmennusjaksoja (iCoach). Asiakkaamme saavat käyttöönsä omaharjoittelua tukevan iCoach-sovelluksen veloituksetta hoitojakson ajaksi. Varsinainen kuntoutus ja omaharjoittelujakso kuitenkin alkaa hoitojakson päätyttyä.
Auronin kuntouttava tule-terveyspolku sisältää fysioterapian hoitojakson, jonka tavoitteena on lieventää henkilön kipuja ja parantaa henkilön toimintakykyä sekä ennen kaikkea mahdollistaa henkilön kuntoutus aktiivisen omaharjoittelun avulla. Hoidon alussa fysioterapeutti tutkii henkilön ja tekee fysioterapeuttisen diagnoosin. Varsinainen pitkäkestoinen vaikuttavuus kuitenkin syntyy fysioterapian kokonaisuudesta, joka sisältää fysioterapeuttisen tutkimisen ja diagnoosin, fysioterapeuttisen hoidon ja kuntoutussuunnitelmaan pohjautuvan kuntouttavan etävalmennusjakson.
Omaharjoittelun merkitys osana kuntoutusta
Auronin fysioterapian hoitoprotokollat ja -konseptit pohjautuvat kansainväliseen tutkimusnäyttöön ja mm. käypä hoito -suosituksiin. Aktiivisella omaharjoittelulla on vahvin tutkimusnäyttö tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksessa. Aktiivista omaharjoittelua tulisi tapahtua noin 3 kertaa viikossa vähintään 3 kuukauden ajan. Keskitymme asiakkaidemme omaharjoittelun tukemiseen, jotta voimme tuottaa parasta vaikuttavuutta ja tukea työhyvinvointia. Olemme rakentaneet myös meidän toimipisteidemme fasiliteetit siten, että voimme harjoitella asiakkaidemme kanssa, jotta voimme varmistua siitä, että asiakkaamme osaavat harjoitella oikein.
Auronin tule-terveyspolut osana työterveydenhuollon tai työkykyjohtamisen prosesseja
Toimimme tiivissä yhteistyössä kaikkien työterveydenhuollon toimijoiden kanssa. Työterveydenhuollon tehtävä on tunnistaa henkilöstöstä sellaisia henkilöitä, jotka hyötyisivät fysioterapiasta ja meidän vaikuttavista sekä työkykyä tukevista tule-poluista. Meidän tehtäväksi jää tuottaa parasta fysioterapeuttista vaikuttavuutta. Olemmehan erikoistuneet fysioterapiaan. Jos emme jostain syystä saavuttaisi vaikuttavuutta tai jos työterveydenhuollon lähettämät henkilöt eivät hyödy fysioterapiasta, niin olemme yhteydessä lähettävään työterveydenhuoltoon ja ohjaamme henkilön takaisin työterveydenhuoltoon. Raportoimme aina laajemmin yksilötasolla työterveydenhuoltoon jokaisen hoitojakson tai -polun lopussa. Täten takaamme sen, että myös työterveydenhuolto hyötyy meistä.
Työfysioterapia (Kela korvausluokka I ennaltaehkäisevä toiminta)
Työfysioterapeutti arvioi työn yli- tai alikuormitustekijöitä ja niiden mahdollisia riskejä työntekijälle ja suosittelee ja ohjaa tarvittavia jatkotoimenpiteitä niiden ehkäisemiseksi. Työfysioterapeutin työnkuvaan kuuluu: työpaikkaselvitykset, työpaikkakäynnit, ergonomialuennot/-infot, fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta, koulutukset, luennot, liikunta- ja terveysneuvontaryhmät, liikunta- ja teemapäivät.
Fysioterapia (Kela korvausluokka II sairaanhoidollinen toiminta)
Fysioterapian liittäminen osaksi työterveyshuollon toimintasuunnitelmaa nopeuttaa tuki- ja likuntaelinsairauksien hoitoa, parantaa niistä kärsivien valmiuksia itsehoitoon, vapauttaa työterveyshuollon resursseja muuhun käyttöön ja parantaa kustannustehokkuutta. Fysioterapian aktiivisesta ja oikea-aikaisesta käytöstä on saatu hyviä tuloksia ns. suoravastaanottotoiminnassa, jossa asiakas ohjataan suoraan fysioterapeutin vastaanotolle.
Nopea fysioterapiaan pääsy, oikea-aikainen kipulääkitys ja omahoidon tukeminen ehkäisevät oireiden pitkittymistä, vähentävät sairauslomien ja jatkotutkimusten tarvetta sekä nopeuttavat töihin paluuta. Tule-sairauksien oikea-aikaisella hoidolla voidaan myös ehkäistä ennenaikaista eläkkeelle siirtymistä.
Mittaamme fysioterapian vaikuttavuutta ja raportoimme tuloksista esimerkiksi mihin osa-alueisiin fysioterapiaa on käytetty (niska, selkä, jalat, kädet) ja miten työ- ja toimintakyky on parantunut. Tuloksia vodaan hyödyntää tule-vaivojen ennaltaehkäisyyn ja koko palveluketjun kehittämiseen.
Asiakasyritystemme on mahdollista hakea meidän tule-terveyspoluista tai fysioterapiasta KELA II-luokan korvauksia.
Erilaiset yhteistyömallit
Auronin fysioterapiapalvelut ja tule-terveyspolut voidaan integroida osaksi asiakkaan työterveydenhuollon prosesseja. Sen lisäksi olemme tuottaneet yritysasiakkaillemme Auronin tule-terveyspolkuja osana asiakkaan ja työeläkevakuutusyhtiön yhteisiä työkykyä parantavia hankkeita. Voimme tuottaa pilottihankkeita tai projektityyppisiä tule-riskiryhmille kohdennettuja tule-terveyspolkuja. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä millaiset riskiryhmille kohdennetut tule-terveyspolut parantaisivat teidän henkilöstönne työkykyä ja tukisivat liiketoimintaanne parhaiten.
Miksi Auron?
Tasalaatuisempaa fysioterapiaa
Lupaamme tuottaa keskimääräistä tasalaatuisempaa fysioterapiaa. Pystymme seuraamaan tuottamaamme parempaa vaikuttavuutta ja hyödynnämme Auronin kehittämää tule-diagnostiikkatyökalua (CERM Guide). CERM Guide auttaa fysioterapeuttejamme tuottamaan keskimääräistä tarkempia fysioterapeuttisia diagnooseja sekä näihin perustuvia kuntoutussuunnitelmia. Auron kehittää henkilöstönsä osaamista jatkuvasti Auron Akatemian eli ketjun oman koulutusjärjestelmän kautta. Olemme erikoistuneet fysioterapiaan.
Valtakunnallisuus
Auron-ketju on Suomen suurin fysioterapiaan erikoistunut ketju ja palvelemme paikallisia sekä valtakunnallisia asiakkaita noin sadassa toimipisteessä ympäri Suomea. Pystymme tuottamaan valtakunnallisille asiakkaillemme yhtenäisiä ja vaikuttavuudeltaan mitattavia tule-polkuja.
Vaikuttavuuden mittaaminen ja raportointi
Haluamme olla läpinäkyviä ja tuottaa asiakkaillemme parasta vaikuttavuutta. Haluamme seurata vaikuttavuuttamme, kehittää palveluitamme ja tukea yritysasiakkaidemme työhyvinvointia todennetusti. Pystymme osoittamaan toimenpiteidemme vaikuttavuuden työterveydenhuoltoon sekä asiakasyrityksellemme.
Kuntoutuksessa tukeminen
Vahvin tutkimusnäyttö tule-kuntoutuksessa on omaharjoittelulla. Kannustamme ja tuemme asiakkaidemme kuntoutusta ja omaharjoittelua hyödyntämällä digitaalisia palveluja, jotka tuottavat meidän yritysasiakkaillemme kustannustehokasta vaikuttavuutta. Auronin digitaalisesta palvelukehityksestä vastaa Auron Digital Oy.
Katkeamaton hoitoketju
Toimimme yhteistyössä kaikkien työterveydenhuollon toimijoiden kanssa. Hoitopolkujen päättyessä raportoimme aina yksilötason palautteet työterveydenhuoltoon lähettäneelle taholle. Rikastamme työterveydenhuollon dataa entisestään tuottamalla parempaa tietoa meidän tuottamasta palvelusta, vaikuttavuudesta sekä tarkempia tietoja fysioterapeuttisista diagnooseista ja hoitoon hakeutumisen syistä. Tällä tavalla varmistamme, että pystymme tuottamaan arvoa myös työterveydenhuoltoonne.
Joustavuus
Olemme joustavia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teemme yhteistyötä asiakkaittemme kanssa tarpeet ja tavoitteet edellä. Luomme yhdessä asiakkaittemme kanssa sellaisia toimintamalleja, jotka tuottavat parhaita tuloksia.