Toimintaterapia

Auronin toimintaterapeutit auttavat silloin, kun sairaus, vamma tai ikääntyminen ovat alentaneet toimintakykyäsi ja tarvitset apuvälineitä sekä ohjausta niiden käytössä. Pitkälle koulutetuilla terapeuteillamme on erityisosaamista sekä lasten että aikuisten toimintaterapiasta.

Monipuolista toimintakykyä

Toimintaterapia edistää ja ylläpitää toimintakykyä sekä kehitystä. Terapiassa kehitetään kykyä olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, tekemään työtä tai opiskelemaan, viettämään vapaa-aikaa ja leikkimään.

Toimintaterapeutti voi tutustuttaa potilaan myös erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa potilaan asuntoon laadittavia muokkauksia. Tavoitteena on turvallinen elinympäristö, joka tukee potilaan itsenäistä toimintaa ja parantaa elämänlaatua.

Toimintaterapian tarve

Toimintakykyä ja toimintaterapian tarvetta arvioidaan testeillä, haastattelemalla ja havainnoimalla sekä eri toimintamuotojen avulla. Toimintamuodot vaihtelevat potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan ja niitä sovelletaan mahdollisimman mielekkään kuntoutuksen aikaansaamiseksi.

Auron toimintaterapiapalvelut

  • Toimintaterapiatarpeen arviointi ja lausunto
  • Yksilöllinen, räätälöity, terapiasuunnitelma
  • Yksilöterapiat aikuisille ja lapsille
  • Kotiympäristön muutostarpeen arvioinnit
  • Apuvälinetarpeen arvioinnit ja käytön ohjaukset

Toimintaterapiaryhmät

Ryhmässä tapahtuva kuntoutus on innostavaa sekä lapsille että aikuisille. Tarjontaamme kuuluu esimerkiksi kouluvalmiuksia tukevat ryhmät 5–6 vuotiaille lapsille.

Näin löydät Auronin toimintaterapiaa tarjoavat toimipisteet:

  1. Mene toimipistehakuun
  2. Klikkaa hakuehdoksi toimipisteiden sijaan palvelut
  3. Kirjoita hakusanaksi toimintaterapia
  4. Selaa listaa tai klikkaa karttaa suuremmaksi asuinpaikkakuntasi kohdalla

Varaa aika Auronille

Täytä perustietolomake ennen ensimmäistä käyntiäsi

Lue myös:

Toimintaterapia sujuu kuin leikiten – toimintaterapeutin päivä