Senioriliikunta

Senioreille suunnitellut liikuntaryhmät auttavat ikääntyviä naisia ja miehiä pitämään huolta omastaan hyvinvoinnistaan ja pysymään terveempinä pidempään.

Ikivireät-ryhmä

Ikivireät-ryhmä on tarkoitettu kaikille omasta kunnosta huolehtiville. Ryhmään voivat osallistua terveet, kuntoilijat, kipuilevat ja monisairaat. Pienryhmässä harjoitellaan yksilöllisesti fysioterapeutin avustuksella, jolloin harjoittelu on tehokasta ja turvallista. Liikuntaharjoitusten on tarkoituksena parantaa liikkumista, helpottaa arkitoiminnoista selviytymistä ja kehittää tasapainoa. Ryhmä sisältää alkukyselyn, viikoittaisen ryhmäkuntoutuksen sekä omaharjoittelun ohjauksen. Ryhmään voidaan liittää fysioterapiakäyntejä, loppututkimus sekä seuranta.

Tasapainoryhmä

Tasapainoryhmä on tarkoitettu niille, joilla tasapaino on heikentynyt, itsenäinen liikkuminen vaikeutunut, kaatumisen pelko lisääntynyt tai joilla on ollut kaatumisia. Pienryhmän tavoitteena on kehittää tasapainokykyä siten, että arjen liikkuminen sujuisi varmemmin ja eläminen olisi turvallisempaa.

Pienryhmässä jokainen harjoittelee yksilöllisesti omien taitojensa mukaisesti. Harjoitteet ovat turvallisia, tehokkaita ja helposti kotiin sovellettavia. Ryhmä sisältää alkukyselyn, viikoittaisen ryhmäkuntoutuksen sekä omaharjoittelun ohjauksen. Ryhmään voidaan liittää fysioterapiakäyntejä, loppututkimus sekä seuranta.

Pilates-ryhmä

Pilates on harjoitusmenetelmä, jolla pyritään vahvistamaan vartalon syviä, ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman tasapainoinen, ryhdikäs ja rento keho. Harjoitukset suoritetaan rauhallisesti keskittyen oman hengityksen tahdissa. Menetelmä sopii siis kaikille ikään ja kuntoon katsomatta.

Tilausryhmät

Järjestämme tilauksesta monipuolisia senioriryhmiä asiakkaan toiveiden mukaan. Olemme järjestäneet mm. päiväkuntoutusta, muistiryhmiä, seniorikimppaa, kävelykouluja, virkistyspäiviä ja luentoja. Omat tilamme soveltuvat hyvin senioriryhmille, mutta tulemme mielellämme myös palvelutaloihin, sairaaloihin ja muihin kokoontumispaikkoihin. Senioriryhmiä vetävät osaavat ja innostavat Auron-terapeutit.

Lue tarkemmin myös kuntosaleistamme.