Erityisosaamisemme

Henkilöstömme on koulutettu erilaisten fysioterapeuttien erikoisosaamiseen kuuluvien hoitomenetelmien asiantuntijoiksi.

Manuaalinen terapia

Manuaalisessa terapiassa tutkitaan asiakkaan fyysistä suorituskykyä, hermo-, lihas- ja niveltoimintoja sekä poistetaan ja ennaltaehkäistään tuki- ja liikuntaelimistön toimintarajoitteita. Manuaalisen terapian menetelmiä ovat muun muassa OMT-fysioterapia, Maitland, MDT-menetelmä ja osteopatia.

OMT-fysioterapia

OMT tarkoittaa ortopedista manuaaliterapiaa. OMT-terapiassa pitkäkestoiset tulokset taataan perusteellisen alkututkimuksen, asiantuntevan hoidon sekä omatoimisen harjoittelun tarkan ohjauksen avulla. Auron OMT Keskus Helsingin Itäkeskuksessa ja Keskustassa, Citycenterissä ovat Suomen johtavia OMT-fysioterapiaan erikoistuneita toimipisteitä, joissa työskentelee useita OMT-fysioterapian uranuurtajia. Suuri osa Suomessa työskentelevistä OMT fysioterapeuteista ovat Auronin OMT Keskuksen kouluttamia.

Maitland

Maitland-konsepti on maailmalla laajasti levinnyt fysioterapian muoto. Metodin kehitti 1950-luvulla australialainen Geoff Maitland. Sen perusajatuksena on, ettei pelkillä manuaalisilla tekniikoilla pääse kovin pitkälle, koska tärkeämpää on se, miten potilaan tutkii ja mihin johtopäätöksiin päätyy haastattelulla ja kliinisellä tutkimuksella. Maitlandin mukaan manuaaliterapialle on tyypillistä kliininen ajattelumalli.

McKenzie

McKenzie-menetelmää käytetään, kun tutkitaan ja hoidetaan niskan ja selän mekaanisia, asentoperäisiä ja välilevyn aiheuttamia kiputiloja. McKenzie-terapialla hoidetaan esimerkiksi iskias-vaivoja, äkillisiä alaselän noidannuolen kaltaisia kipuja sekä niskaperäistä käsien puutumisoireita.

Nivelten ja välilevyn toimintaa sekä hermoärsytystä kartoittavilla toistotesteillä selvitetään, kuinka oireisiin voidaan parhaiten vaikuttaa. McKenzie-menetelmän avulla voidaan saada erittäin nopea apu ja kivunlievitys akuuttiin selkävaivaan.

Osteopatia

Osteopaatin työ on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään hoitomenetelminään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudoskäsittelyä.

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapian tavoitteena on urheilijoiden ja liikunnallisesti aktiivisten ihmisten terveyden edistäminen sekä liikuntavammojen ennaltaehkäisy. Usein käytetty hoitomuoto on teippaus. Useimmiten teippauksella tuetaan lihasta ja niveltä mekaanisesti, jolloin nivelen liikkuvuus rajoittuu. Teippaus voi myös olla sensorista stimulaatiota. Tällöin nivelessä säilytetään täysi liikkuvuus, vaikka sitä samalla tuetaan. Lue lisää kinesioteippauksesta.

Alaraajatutkimus

Alaraaja-analyysiin koulutetut fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet jalan toiminnan ja liikkumisen tutkimiseen ja hoitoon. Jalkojen virheasennoista johtuvia vaivoja ovat esimerkiksi vaivasenluut, akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä polven ja lonkan rasitusvammat. Yksilöllisten tukipohjallisten hyödyntäminen kuuluu usein osaksi alaraajojen hoitoa. Lue lisää alaraajafysioterapiasta.

Akupunktio

Akupunktio on ikivanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa kudosta ohuilla neuloilla ärsyttämällä pyritään hyödyntämään elimistön omia lääkeaineita kuten endorfiinejä ja opiaatteja kivunlievitykseen ja rentouttamiseen.

Game Ready -kylmäkompressiohoito

Kylmäkompressiohoito nopeuttaa vammoista ja leikkauksista toipumista. Aktiiviset liikkujat, huippu-urheilijat ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat jo usean vuoden ajan käyttäneet Game Ready -kylmäkompressiolaitetta saavuttaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Käyttäjät ovat saaneet avun rasitusvammoihin, kivun hoitoon ja nopeaan palautumiseen joko raskaan suorituksen jälkeen tai leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

Lymfaterapia

Lymfaterapia on käsin suoritettavaa kevyttä pumppaushierontaa, joka vilkastuttaa kehon imunestekiertoa. Lymfaterapia helpottaa erilaisia turvotustiloja, reumaattisia kiputiloja sekä leikkausten jälkitiloja. Se myös nopeuttaa arpikudoksen parantumista.

Lymfaterapia rintasyöpäleikkauksen jälkeisessä hoidossa. Lue lisää.

Lymfaterapia leikkauksen jälkeisessä hoidossa. Lue lisää.

Lantionpohjan toimintahäiriöt

Lantionpohjan toimintahäiriöiden hoito eli inkontinenssiterapia vaikuttaa lantionpohjan alueen lihaksistoon. Sillä hoidetaan ja ennaltaehkäistään lääkärin lähetteen perusteella muun muassa laskeumia, virtsan pidätyskykyongelmia ja kiputiloja.

Purentalihasten ja leukanivelten fysioterapia

Purentalihasten ja leukanivelten fysioterapian keinoin lievitetään purentaelimistön toimintahäiriöistä aiheutuvia kiputiloja. Auron tekee yhteistyötä pääkaupunkiseudulla Megaklinikan kanssa. Katso esite ja tarjous.

Nämä ja monien muiden alueiden erikoisosaajat löydät Toimipisteet-sivulta, josta ohjaudut paikallisten Auron-hoitoloiden kotisivuille.

Varaa aika fysioterapiaan

Olemme erittäin kiinnostuneita asiakastyytyväisyydestä. Anna meille palautetta.

Katso myös: Usein kysytyt kysymykset

Opi tekemään omaharjoitteita turvallisesti videolta