Fysioterapia

Fysioterapia on kivun poistamista sekä ihmisten työkyvyn, toimintakyvyn ja liikkumisen edistämistä. Se on näiden häiriöiden korjaamista ja niiden vaikutuksien tasaamista, myös ennaltaehkäisevästi. Edistämiseen käytetään fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa.

Fysioterapia alkaa kuntoutujan terveyden, liikkumisen ja toimintarajoitteiden arvioimisella. Ennen muuta pyritään löytämään vaivan syy. Näiden tietojen perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma.

Kuntoutujan omalla aktiivisuudella ts. omatoimisella harjoittelulla on kriittinen rooli fysioterapiassa. On tieteellisesti todistettu, että fysioterapialla – yhdistettynä oikein suoritettuihin omaharjoitteisiin – voidaan saavuttaa pysyviä tuloksia. On täysin mahdollista päästä esimerkiksi särkylääkkeiden tarpeesta kokonaan eroon. Kunnossa pysyminen edellyttää usein harjoittelua myös varsinaisen fysioterapiajakson jälkeenkin.

Saat Auronin fysioterapeuteilta ja muulta henkilökunnalta ammattitaitoista apua kehosi vaivoihin. Fysioterapeutti tekee sinulle sopivan, yksilöllisen hoito-ohjelman ja sitoutuu seuraamaan edistymistäsi.

Auronin erikoisosaamisalueet

Auronin ketjusta löytyy useita Suomen huippuosaajia eri hoitomenetelmissä. Fysioterapeuttimme ovat mm. seuraavien erikoisosaamista vaativien osa-alueiden asiantuntijoita:

 • Selän, niskan, hartiaseudun ja olkapäiden ongelmat
 • Lonkan ja reiden ongelmat
 • Polven ja säären ongelmat
 • Nilkan ja jalkaterän ongelmat
 • Kuntoutus nnnen ja leikkauksen jälkeen
 • Urheilufysioterapia ja urheiluhieronta
 • Alaraajatutkimus (jalka-analyysit), hoidot ja tukipohjalliset
 • Lymfaterapia (helpotetaan erilaisia turvotustiloja, reumaattisia kiputiloja ja leikkausten jälkitiloja sekä nopeuttaa arpikudoksen parantumista)
 • Lantionpohjan toimintahäiriöt (hoidetaan ja ennaltaehkäistään virtsan pidätyskykyongelmia, kiputiloja ja laskeumia)
 • Ikääntyneiden fysioterapia
 • Lasten, nuorten ja aikuisten neurologinen fysioterapia

Useimmissa toimipisteissämme on kuntosali sekä muun muassa niska ja selkäkipuihin keskittyviä liikuntaryhmiä, jotka tukevat fysioterapeutin hoitoa.

Etsi lähin Auron-toimipiste

Varaa aika Auronille

Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Anna palautetta

Fysioterapiaan tuleville

Auronin palveluiden hinnat löytyvät kunkin toimipisteen omilta kotisivuilta. Maksutapoina vastaanotoilla käyvät käteinen, pankki- ja luottokortit sekä liikuntapalveluissa Liikuntasetelit. Mikäli maksajataho on jokin muu kuin asiakas itse,  tarvitsemme maksusitoumuksen laskutusta varten. Toimistomaksu hoitojaksoa kohden vaihtelee toimipisteittäin.

Kela korvaa osan lääkärin lähetteellä tulevan asiakkaan hoidosta. Aivan kuten lääkäriasemillakin, Kelan korvaama osuus vähennetään laskusta heti eikä sinne tarvitse lähettää erikseen mitään papereita.

Varatun ajan voi peruuttaa tai muuttaa viimeistään 24h ennen varattua aikaa, muuten veloitamme peruutuksista täyden hinnan.

Maksusitoumus-asiakkaita laskutamme tällaisessa tapauksessa henkilökohtaisesti.

Auron ketjun toimipisteet

Täytä perustietolomake ennen ensimmäistä käyntiäsi