Alaraajafysioterapia

Ihminen ottaa päivittäin tuhansia askeleita. Työ ja harrastukset sekä sairaudet ja loukkaantumiset vaikuttavat siihen, miten alaraajat kestävät päivittäiset rasitukset. Jalkojen virheasennot ovat yleisiä; niistä kärsii jopa 45–50 % suomalaisista.

Alaraajojen virheasennoista johtuvia ongelmia ovat mm. vaivasenluut, kantakalvon tulehdukset, akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella. Jalkojen virheasennot heijastuvat helposti myös muihin kehonosiin ja päinvastoin. Esimerkiksi selkäkivusta kärsivä saattaa helposti kuormittaa alaraajoja virheellisesti välttääkseen kipua.

Alaraajatutkimus

Jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti suorittaa ensin alaraajatutkimuksen, jolla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta.

Alaraajojen hoito-ohjelma voi sisältää manuaalista käsittelyä, erilaisia kivunhoitoja sekä yksilöllisen kuntoutus- ja seurantaohjelman. Kun alaraajatutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä, kuuluvat tutkimukset ja hoito Kelan korvauksen piiriin.

Tukipohjalliset

Alaraaja-analyysin perusteella fysioterapeutti voi muotoilla asiakkaalle hänen tarpeisiinsa tehdyt tukipohjalliset. Pohjalliset korjaavat ja parantavat lihasten toimintakykyä. Yksilölliset tukipohjalliset voidaan valmistaa erilaisista aihioista; monessa Auronin toimipisteessa ne valmistetaan Footbalance Medical -aihioista. Lue lisää Footbalance Medical -pohjallisista.

Auron-ketjun fysioterapeutit ovat alaraajafysioterapian asiantuntijoita. Alaraajatutkimukseen voit hakeutua sinua lähinnä olevaan Auron toimipisteeseen.

Etsi lähin toimipiste ja varaa aika

Täytä perustietolomake ennen ensimmäistä käyntiäsi