Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Miten korona-arki näkyy Auronin vastaanotoilla?

Auronissa on huomattu, että monen muun vaikutuksen ohessa korona-arki näkyy myös ihmisten liikuntatottumuksissa. Kävely, lenkkeily ja juoksuharrastaminen on selvästi lisääntynyt. Vastaanotolla kysellään paljon juoksutekniikkaan ja askellukseen liittyviä asioita. Valitettavasti myös jalkojen rasitusvammat ja kipuoireilu on samalla lisääntynyt. Fysioterapeutin vastaanotolla voidaan tarkastella kävely- ja juoksutekniikkaa ja ohjeistaa optimaaliseen kuormitukseen. Kiputiloja voidaan hoitaa ja estää vaivan uusimista täsmäharjoitteilla ja pohjallistuennalla. Alaraajafysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti Niko Kortelainen Lahden Auronista kertoo, että vastaanotolla käy paljon aktiivisia lenkkeilijöitä.

“Monella on arjessa nyt enemmän aikaa itselle ja innokkaimmilla liikkujilla saattaa homma mennä vähän yli. Rasituksen lisääntyneeseen määrään ei aina osata suhteuttaa sopivasti palautumista ja kehonhuoltoa. Päkiän, kantapään ja akillesjänteen alueen oireita hoidetaan vastaanotolla paljon.” sanoo Kortelainen.

Helsingin Intersport Forumista Markku Toponen kertoo, että urheilukaupoissa näkyy myös koronan vaikutus.

“Juoksu on ennennäkemättömässä buumissa. Tällaista ei ole nähty urheilukaupoissa ennen. Ihmiset satsaavat lenkkeilyvarusteisiin ja täysin uusia juoksuharrastajia on paljon.” kertoo Toponen.

Auron Forum Kukontori ja Intersport Forum ovat yhdistäneet voimansa ja tukevat yhteistyössä ihmisten harrastamista. Auronin fysioterapialla ennaltaehkäistään rasitusvammojen syntymistä ohjeistuksella hyvään juoksutekniikkaan, rasituksen asteittaiseen lisäämiseen ja kehonhuoltoon sekä tarvittaessa hoidetaan syntyneitä vammoja. Intersportista saa asiantuntevaa opastusta oikeanlaisiin jalkineisiin ja muihin varusteisiin.

Auron järjestää jalkojen kipuihin liittyvän maksuttoman webinaarin 15.9. Lue webinaarista lisää ja ilmoittaudu.

Kirjoittaja: Minttu Vartia, Auron Forumin palveluvastaava

Minttu on kokenut tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapian asiantuntija. Kokemusta on erityisesti pitkittyneen kivun hoidosta ja leikkausten jälkeisestä fysioterapiasta.