Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Linda Mustakari – Neljä kuukautta fysioterapiaa ja kipu on poissa

Neljä kuukautta fysioterapiaa ja kipu on poissa

Linda on 34-vuotias, positiivinen ja ennakkoluulottomasti koko sydämellä elämään heittäytyvä tyyppi. Hänellä on miehensä kanssa yhteensä viisi lasta ja koira, joten toimintaa riittää. Lindan arjesta on tehnyt haastavan yli vuoden kestävä, jatkuva kipu jaloissa. Särkylääkkeitä hän on joutunut käyttämään päivittäin.

Lue Lindan elämästä, arjesta ja fysioterapia kokemuksista sekä Auron fysioterapeuttien työstä. Linda kirjoittaa omaa lifestyle blogia osoitteessa https://lindamustakari.com/

KIPUA KOVEMMAT

Mun jalkoihin sattuu. Koko ajan. Eniten aamulla tai oltuani pitkään paikoillaan ja siitä liikkeelle lähtiessä. Kipu alkoi viimeisen raskauteni aikana noin puolitoista vuotta sitten ja on muuttunut krooniseksi kivuksi. Pitkään ajattelin kivun johtuvan raskaudesta ja helpottavan sitten, kun vauva on syntynyt. Sitä helpotusta odottelin turhaan. Kivun vain yltyessä ja jatkuessa päätin selvittää syyn sille. Ja sehän selvisi.  Kipu johtuu plantaarifaskiitista, eli kantaluuhun kiinnittyvän jalkapohjan jännekalvon rappeumasta.

Juteltuani useiden ihmisten kanssa tästä kivuliaasta vaivasta, minulle selvisi, että tosi moni kärsii siitä elämänsä aikana. Itseasiassa tätä kantapään etupuolella jalkaterän keskiviivassa tai sisäsyrjällä tuntuvaa kiputilaa arvioidaan jossakin elämänvaiheessa potevan jopa 10 prosenttia ihmisistä.

Seuraavaksi aloin selvittämään mikä vaivaan voisi olla avuksi. Harmikseni suurin osa kohtalontovereista, sekä google osasi kertoa, että ainoa todellinen apu vaivaan on täyslepo. Se miten voisin antaa kummallekin jalalleni usean viikon, saatika kuukauden täyslevon on mysteeri. Ja vaikka voisin, en halua. Haluan etsiä vaivaan toisen ratkaisun, joka ei estä mua elämästä mun elämää

Onnekseni liikun päivittäin tiettyä reittiä Helsingin keskustassa ja yhtenä päivänä kotimatkalla bongasin Auron fysioterapeuttien kyltin kadulla. Auronin missio on taistella turhia lääkkeitä ja kipua vastaan. Mun matka kohti kivutonta elämää alkoi ensimmäisellä fysioterapiakäynnillä tammikuussa 2019.

Lue lisää tästä… https://lindamustakari.com/kipua-kovemmat/

KAIKEN KESKIPISTEENÄ JALAT

Noin vuoden päivät on elämäni pyörinyt jalkojen ympärillä. Pitkään kestänyt ja pahaksi äitynyt kantakalvojen tulehdus, plantaarifaskiitti, pitää huolen siitä, että ajatukset ovat jatkuvasti jaloissa. Tunnustelen jalkojen tilaa monta kertaa päivässä ja elän kivun kanssa.

Onko ne tänään yhtä kipeät kuin eilen? Jos menen nyt pitkälle kävelylenkille, niin pystynkö huomenna treeneissä juoksemaan?

Onnekseni pääsin mukaan Auronin kampanjaan. Fysioterapialla pyritään hoitamaan jalkani siihen kondikseen, ettei mun tarvitsisi syödä särkylääkkeitä joka päivä. Ainakaan jalkojen takia. Nyt tuosta puolesta vuodesta on melkein kolme kuukautta jo takana ja voin kertoa rehellisesti, että olen saanut tilanteeseeni apua.

Lue koko Lindan postaus tästä… https://lindamustakari.com/muotoa-ja-mielikuvitusta/

FYSIOTERAPIA VAATII SITOUTUMISTA

Olen käynyt nyt kaksi kertaa Auron fysioterapeuteille mun fyssarin, Kalle Tuorin, luona. Ensimmäisellä käynnillä kartoitettiin tilannetta ja sain harjoitteet, joita tulee tehdä päivittäin.

Ensinnäkin tärkeintä on, että harjoitteet tehdään joka ikinen päivä! Fysioterapia ei ole mitään ihmeparantamista, vaan vaatii sitoutumista ja tekoja, jotta sillä on todellista vaikutusta. Fysioterapeutti sekä fyysisesti käsittelee ongelma-alueita että antaa neuvoja ja ohjeita omatoimiseen harjoitteluun. Mun osalta harjoitteet ovat sellaisia, jotka venyttävät pohjelihasta ja siten kantakalvoa.

Lisäksi me harjoitellaan kävelemään uudestaan oikein, sillä yli vuoden jatkunut kipu on ohjannut mun askeleen ihan pieleen varoessani kantojeni kipeitä sisäosia.

Lue lisää ja katso tarkemmat ohjeet alla oleviin kolmeen kotiharjoitteeseen täältä https://lindamustakari.com/fysioterapia-vaatii-sitoutumista-harjoitteita-kotiin-2-alekoodia/

1.    Pohkeiden venytys – jalka suorana ja koukussa

2.    Varpaille nousu

3.    Pallolla rullaaminen

AURON TERVEISET – KIPU ON POISSA

Aika tarkalleen neljä kuukautta fysioterapiaa ja kantakalvojen kuntoutusta on nyt takana. Olisi ollut vaikea kuvitella missä nyt ollaan, silloin neljä kuukautta sitten. Jos joku olisi luvannut, että kipuja ei enää ole, olisin saattanut olla tosi epäileväinen.

Muistan vielä tosi elävästi, kun itkin Kähiksen kainalossa sitä, kun mun jalkoihin sattuu ihan koko ajan. Oltiin siinä vaiheessa taidettu hakea mulle kainalosauvat sairaalan välinelainaamosta lainaan, että pääsin aamulla ylös sängystä ja särkylääke resepti terveyskeskuksen ymmärtäväiseltä, mutta aseettomalta lääkäriltä.

Kävin tekemässä yhteistyön tiimoilta videon Auronilla, jossa mua pyydettiin palaamaan näihin fiiliksiin ja siihen, kun näin Auronin nettisivuilla kisan, jossa mahdollisuutena oli voittaa puoli vuotta ilmaista fysioterapiaa.

Voin kertoa, että ihan hirveästi ei tarvinnut kaivella tuntemuksia ja pääsin tosi hyvin takaisin sisään siihen miltä musta silloin tuntui.

KIPU ON POISSA

Kantapohjien kipu siis on poissa. Olen ahkerasti tehnyt harjoitteita ja nyt ollaan siinä pisteessä, että mun kantapäihin ja jalkapohjiin ei tosissaan enää satu.

Oma osuutensa on varmasti ollut myös viimeisen kuuden viikon levolla, mutta kyllä mä silti olen jalkojani käyttänyt, vaikka lajitreeneistä on pitänyt olla poissa.

On ihan mieletön fiilis päästä pitkille lenkeille Onnin kanssa ja muutenkin ihan vain olla kiinnittämättä mitään huomiota jalkoihin. Sillä niinhän se on, että silloin kun kaikki paikat on kunnossa, ei niihin kiinnitä huomiota.

KOHTALONTOVERIT HOI

Jos sulla on tosi kipeät kantapäät tai jalkapohjat, niin suosittelen lämpimästi varaamaan käynnin alaraajoihin erikoistuneelle fysioterapeutille jalkojen kartoitukseen. Mitä aikaisemmassa vaiheessa haet apua sitä helpompi vaivaan on saada helpotusta.

Lue Lindan blogista koko tarina https://lindamustakari.com/auron-terveiset-ja-arvonta/