Toimintamme jatkuu mahdollisimman normaalina koronavirustilanne huomioon ottaen. Palvelumme ovat käytössä myös videovastaanoton ja kotikäyntien muodossa.

Apu lähellä: Fysioterapeutti videopuhelun päässä

Maailma digitalisoituu ja se avaa täysin uusia mahdollisuuksia fysioterapeutin avun saamiseksi.

Maailma ympärillämme muuttuu hurjaa vauhtia. Erityisesti erilaiset digitaaliset palvelut vyöryvät markkinoille. Tänään luin artikkelin siitä, kuinka palvelutalossa asuville senioreille tarjotaan virtuaalisia ulkomaanmatkoja. Mukana olleet seniorit olivat innoissaan, kun saivat kokea jotain uutta.

Usein puhutaan siitä kuinka digitaalisuus tehostaa prosesseja ja säästää rahaa. Totuus on kuitenkin, että yhtä usein ne parantavat asiakastyytyväisyyttä ja jopa luovat VAU – kokemuksia. Rahan lisäksi ne säästävät kallisarvoista aikaamme.

Emme vielä tiedä mihin kaikkeen digitalisoituminen meidät vie. Se on selvää, että myös fysioterapiapalvelut tulevat saamaan uusia, digitaalisia ulottuvuuksia.

Apu on tarvittaessa lähempänä ja nopeammin saatavilla kuin koskaan.

Perinteinen fysikaalinen hoitolaitos – malli saattaa säilyä hengissä mutta digitaaliset palvelut tulevat täydentämään asiakkaiden saatavilla olevia palveluita. Apu on tarvittaessa lähempänä ja nopeammin saatavilla kuin koskaan.

Aikaan ja paikkaan sidotut palvelut eivät katoa, mutta digitalisoituminen luo uudenlaista lisäarvoa sekä asiakkaille että palveluiden tuottajille. Videopohjaiset puhelut- ja palvelut ovat sillä tasolla, että meistä lähes jokainen voi ja osaa niitä käyttää. Useimmilla on taskussaan älypuhelin tai laukussa tabletti, joilla on mahdollista luoda videoyhteys. Minne vain, koska vain.

On arvioitu, että 75% kaikista lääkärin vastaanotoista voitaisiin hoitaa etäpalveluna. En osaa sanoa miten tuo pätee fysioterapiaan mutta selvää on, että ainakin jollain tasolla näin on.

Kesä on amatöörimoottorisahaajien ja -puutarhureiden kulta-aikaa. Lähes jokaisella mökillä nikkaroidaan jotain. Usein käy niin, että joku paikka prakaa. Noidannuoli tai joku muu niksahdus on harrastajan tuttu sivutuote. Vammat kannattaa ottaa tosissaan.

Lääkäri tai fysioterapeutti saattaa olla pitkänkin matkan päässä. Aina ei tarvitse matkustaa. Auron on aloittanut yhteistyön terveydenhuollon etäpalveluiden pioneerin, MeeDoc Oy:n kanssa. Sinun on nyt mahdollista kysyä fysioterapeutilta videopuhelulla mitä tehdä, jos vaikkapa iskias yllätti.

Palvelu starttasi 1.7.2015. Tämä kääntää uuden sivun Auronin historiassa. Olemme siitä innoissamme. Toivomme, että myös sinä pidät siitä. Tutustu Auron MeeDoc etäpalveluun.

Hyvää kesää.

Panu Kuusisto

Toimitusjohtaja, Auron Oy