Toimintamme jatkuu mahdollisimman normaalina koronavirustilanne huomioon ottaen. Palvelumme ovat käytössä myös videovastaanoton ja kotikäyntien muodossa.

LiteGait

LiteGait on painokevennetty kävelyharjoittelulaite, joka on kehitetty Yhdysvalloissa. Lukittuvilla pyörillä varustettua laitetta voidaan liikuttaa paikasta toiseen ja harjoitella vapaasti harjoitustilassa tai esim. kävely/juoksumatolla. Laitteen tukivaljaiden avulla voidaan keventää jaloille tulevaa painoa jolloin seisoma-asentoa ja kävelyn eri vaiheita on mahdollista harjoitella, vaikka kävely ei muutoin onnistuisikaan. LiteGait-harjoituslaitteella voidaan harjoitella kävelyn eri vaiheita, tasapainoa ja kehon oikeaa asentoa.

LiteGait antaa kuntoutujalle keveyden tunteen, kaatumisen pelko lievittyy ja rohkeus yrittää lisääntyy. Harjoittelu on turvallinen ohjaajalle ja kuntoutujalle, se kuluttaa vähemmän energiaa ja mahdollistaa laadukkaan kävelyn harjoittelun. Seisomisen ja kävelyn mahdollistuminen motivoivat kuntoutujaa ja parantavat mielialaa.

Painokevennetystä kävelyharjoittelusta hyötyvät aivohalvausasiakkaat, Parkinsonia ja MS-tautia sairastavat, CP- ja selkäydinvammaiset, lonkka-, polvi- ja nilkkaleikkauksesta kuntoutuvat ja kaatumispelosta kärsivät. Laitetta käytetään sekä lapsilla että aikuisilla.

“Se riemun tunne, kun voi kävellä ilman pelkoa kaatumisesta.” MS-kuntoutuja Eine

Lisätietoja:
Reija Manner-Ojala
reija.manner-ojala@auron.fi
044-5859108