Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Kokemäen Fysioterapia ja Kuntosali Oy

Kokemäen fysioterapia ja KuntosaliEnsimmäinen käyntikerta: Fysioterapeutti Marja-Leena otti tänään vastaan koehenkilömme, joka on 43-vuotias hoitoalan työntekijä. Hänellä on ollut usean vuoden ajan ongelmaa alaselän kanssa. Kivut häiritsevät niin työssä kuin vapaa-ajassakin. Aamuisin selkä on hyvin kankea ja “käyntiinlähtö” vie aikansa. Kipujaksoja on ollut useita, viimeksi viime keväänä. Kipu-ja särkylääkkeitä hän joutuu käyttämään lähes päivittäin. Hän tavallaan tiedosti itse ongelman ytimen, mutta kaipasi kovasti tsempparia, joka neuvoisi mitä tehdä.

Tutkittaessa huomaamme selän liikkeiden olevan kohtuu hyvät, mutta kipua ja napsahtelua tulee esille liikkeiden ääriasennoissa.Tästä syystä katsoimme tähdellisimmäksi aloittaa hoitojakson keskivartalon hallinta-harjoitteilla, jossa suuri merkitys on myös lantionpohjalihaksilla. Marja-Leena käy koehenkilömme kanssa läpi kaksi harjoitetta sekä niiden toistomäärät ja ohjeet lähetetään myös koehenkilön OmaOlonosturi ohjelmaan.

Toinen käyntikerta: Asiakkaamme on Marja-Leenan vastaanotolla nyt toista kertaa. Välissä on 6 päivää kotona ohjeiden mukaan tehtyjä harjoituksia. Hän on käynyt myös laviksessa sekä uutena harrastuksena kokeillut myös joogaa. Oma Olonosturiin oli tullut yksi alapeukku-kirjaus eli alaselkä oli kipeytynyt ja kipulääkkeitä oli ollut pakko ottaa.
Tänään otimme mukaan lisää yhden keskivartalon hallintaharjoitteen – kyykkäämisen, josta Oma Olonosturiin vielä kuvat ja video.
Lapaluiden välissä oli piukotusta, jota käsiteltiin mobilisoinnein. Alaselkää käsiteltiin sidekudosvenytyksin ja laitettiin kinesioteipit ohjaamaan selän oikeaa asentoa. OmaOlonosturiin kirjattiin asiakkaalle uudet harjoituspäivät ja sovittiin seuraava terapiakerta.

Kolmas käyntikerta: Tänään tapasimme ihmiskoe-asiakkaani kanssa kolmannen kerran fysioterapiassa eli on yhteisen taipaleemme 15.päivä. Viikko on kulunut kohtuullisen mukavasti eli kipulääkkeitä ei ole otettu,vaan asiakkaani on ollut erittäin sinnikäs eikä ole turvautunut lääkkeisiin. Harjoitteet ovat sujuneet keskivertoa paremmin. Alaselässä kyllä naksuu edelleen, mutta jooga- sekä lavistunti ovat sujuneet ongelmitta.
Tänään testasimme ja harjoittelimme syvien selkä – että vatsalihasten toimintaa yhdessä lantionpohjalihasten kanssa. Ja onnistuihan se, mutta vaatii sinnikästä harjoittelua!! Alaselkään laitoin vielä teipit asennon kontrolloinnin helpottamiseksi.
Lopuksi menimme vielä kuntosalille. Kävimme läpi kolme harjoitetta, joita asiakkaani pyrkii käydä tekemässä kaksi kertaa ennen ensi viikon tapaamistamme. Kotiharjoitteet jatkuvat entiseen malliin ja Oma Olonosturiin laitoin asiakkaalleni harjoituspäivät.

Neljäs käyntikerta: Eilen oli ihmiskoe asiakkaallamme neljäs fysioterapia kerta. Kotiharjoitteet on tehty, välillä kyllä hammastakin purren, mutta tehty. Viime viikolla aloitimme myös kuntosaliharjoittelun ja tarkoitus oli, että kaksi kuntosalikertaa olisi käytynä ennen seuraavaa tapaamistamme.
Koeasiakkaani on ollut niin ahkera, että oli treenannut myös vapaapäivän. Eli oli huomannut sen vasta, kun oli merkinnyt Oma Olonosturiin harjoitteensa. Mutta hyvin kaikki. Särkylääkettä oli pitänyt ottaa päänsärkyyn, ei selkäkipuun. Eli liikunnan lisäys on ollut koeasiakkaallani merkittävä. Kotiharjoitteet lähes päivittäin salilla 2x /viikko ja lisäksi vielä uimassa, joogassa ja laviksessa. Huh….tuleekohan jo liikaa. Mutta selän kanssa pärjätty ilman särkylääkkeitä.

Nyt siirrymme iCoach-valmennukseen. Kävimme läpi kuntosaliharjoitteet sekä kotiharjoitteet. Näistä videopätkät ja kuvia asiakkaalleni muistin virkistykseksi iCoachiin.  Sovimme myös kahden viikon päähän 15 minuutin seurantapalautteen.
Asiakkaani voi toki ottaa minuun yhteyttä milloin vain iCoachin kautta, mikäli on murheita tai myös iloista kerrottavaa.

Takana on nyt 4 fysioterapia kertaa ihmiskoeasiakkaani kanssa sekä iCoach valmennusta 2 viikkoa. iCoach valmennus lähti hyvään vauhtiin viime viikolla, mutta sitten iski flunssa ja tämä viikko onkin mennyt flunssaa hoidellessa. Kuntosali ohjelma myös käynnistyi reippaasti ja kertoja tuli jo 5, mutta tämä viikko on pitänyt jättää väliin.
Eilen meillä oli ihmiskoeasiakkaani kanssa “kännykkä meeting”. Flunssasta huolimatta asiakkaani kertoi tehneensä kotiharjoitteet, mutta kuitenkin ns. kevyempänä versiona. Ja mikä hienointa, kipulääkkeitä ei ole tarvinnut ottaa selkäkipuun!! Mahtavaa!! Flunssan aiheuttaman katkoksen vuoksi päätimme pitää huomenna pienen “kännykkä meetingin”. Tämä siksi, että voimme suunnitella, mikäli flunssa olisi jo taittumassa iCoach ohjelman päivittämistä sekä kuntosalille että kotiharjoitteisiin.

iCoach jakso: Nyt on kulunut 3 viikkoa iCoach valmennuksen alkamisesta.Flunssa on vienyt voimia ja sitä kautta väsymys vaikuttanut jaksamiseen.Eli viime viikonloppu kului vielä kotiharjoitteiden parissa,mutta tällä viikolla asiakkaani on pikkuhiljaa taas päässyt harjoittelemaan myös kuntosalille.Harjoitteet pitää tietenkin nyt aloitella rauhalliseen tahtiin.

Flunssat on kutakuinkin päihitetty,mutta toki häiritsi asiakkaani omatoimista kuntoilua.Mutta tästä jatkamme taas iloisin mielin kohti kevättä. Kipulääkkeitä ei ole tarvinnut ottaa selkäkipuun!!! Flunssan jälkeen kun asiakas kävi kuntosalilla hän totesi,että ihan samoihin lukemiin ei harjoitteissa päässyt,jotka olivat olleet ennen flunssaa. Mutta tästä jatkamme taas iloisin mielin kohti kevättä.

Kuntosaliohjelma on päivitetty, kuitenkin niin,että maltti on taas valttia ja keskivartalon tuki sekä lantionpohjan hallinta ovat “keypointeja”.

Viides käyntikerta:  Kahden kuukauden iCoach-valmennus on nyt takana. Kevät on ollut ihmiskoeasiakkaalleni sekä kivistä että soraista. Talvella alkanut flunssa ei ollut taittuakseen, vaan piti otteessaan kevääseen asti eli melkein näihin päiviin. Siksi täyteen vauhtiin pääseminen harjoittelussa sai odottaa, koska piti huomioida flunssan tuomat rajoitteet. Mutta jos jotain huonoa, niin myös jotain hyvääkin. Selän kipuilu ollut koko jakson aikana hallittavampaa ja särky/kipulääkkeitä ei ole tarvinnut ottaa!!!

Viimeisellä fysioterapiakäynnillä viime viikolla testasimme syvien lihasten toiminnan ja se onnistui!! Selkä kyllä väsyy edelleen päivän mittaan, mutta vihlovaa kipuilua ei ole ollut ja aamujäykkyys on vähentynyt. Se, mikä nyt on merkittävää on harjoitteiden aikaansaama innostus ja tarve jatkaa hallinnan harjoittelua eteenpäin. Tavallaan matka on vasta alkanut ja haluan toivottaa koeasiakkaalleni sydämeni pohjasta onnea ja kiitokseni sitkeästä mukana pysymisestä vaikeuksista huolimatta.

Tämä osoituksena siitä, että kun aina ei mene niin kuin Strömsössä niin silti voidaan päästä eteenpäin olemalla lujia ja antamatta periksi.

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta