Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Klaukkalan fysikaalinen hoitolaitos

Ensimmäinen käyntikerta: Koehenkilömme Sirpa saapui tänään iloisena Klaukkalan fysikaaliseen laitokseen. Hänen kanssaan matkaa seuraavat 3 kk tekee OMT-fysioterapeutti Katri Karttunen. Sirpalla on ollut pidemmän aikaa koko kehon kiputiloja, joiden vuoksi kipulääkkeiden käyttö ollut runsasta ja toiminnallisuus arjessa sekä työssä on ollut rajoittunutta. Klaukkalan Fysikaalinen Hoitolaitos

Alkututkimus päätettiin aloittaa niska-hartiaseudun tutkimisella, yläraajaan säteilevän kivun sekä päänsärkyjen kartoittamisella. Tutkimista jatketaan alaselän, lantion sekä alaraajojen osalta ensi kerralla. Kotiin viemisinä Sirpalla oli ensimmäiset kotiohjeet.

Sekä hakemuksessa että tällä ensi tapaamisella kävi hyvin ilmi, että Sirpa on motivoitunut harjoittelemaan aktiivisesti päästäkseen eroon vaivoistaan ja suuresta määrästä kipulääkkeitä. “Uskon liikunnan voimaan, kun vain saan sysäyksen alkuun!”

Toinen käyntikerta: Tutkimuksia jatkettiin, käytiin nukkumisergonomiaa ja lisää kotiläksyjä. Kinesioteippiä laitettiin alaselkään asennon hahmottamista ja liikkeiden kontrollointia varten. Ensimmäisten harjoitteiden tuloksia oli jo nähtävissä, Sirpa ollut ahkera.

Kolmas käyntikerta: Sirpan kanssa salilla ohjelmaa tekemässä. Hienoa edistymistä tapahtunut 3 vkon aikana; tekemisen kautta jo lääkkeettömiäkin päiviä. Omaolonosturin kautta Sirpa kuittaa harjoitteet päivittäin minulle sekä laittaa “treenifiiliksen”. Siellä myös vaihdamme muutkin kuulumiset. Sirpan kanssa on todella mukava tehdä töitä, motivaatio kohdallaan.

Neljäs käyntikerta: Salitreeni käynnistynyt hienosti ja mukana kulkee kotiharjoitteet. Nyt jo lääkkeiden käyttö vähentynyt ja Sirpalla yhä iloinen ote liikuntaa ja harjoitteluun. Hieman pientä jarrua toi matkaan liukkailla tapahtunut kaatuminen ja neljännellä kerralla vähän tutkailtiin manuaalisin menetelmin tilannetta. Sirpa siirtyy nyt 2 kk kestävään iCoach vaiheeseen, jonka kautta Sirpa ja Katri pitävät yhteyttä treeneistä ja tilanteesta.

Viides käyntikerta: Ihmiskokeen pidentynyt jakso viimeinkin viimeistä tapaamista myöten valmis. Sirpa kertoo matkan olleen mielenkiintoinen ja jatkuvan yhä edelleen saaduin eväin. Elämän yllätyksellisyys kulkenut rinnalla, mutta kuten kuvasta ja ilmeistä käy esille jäi lääkkeet kipuihin pois ja kipinä liikkumiseen syttyi. Alusta alkaen Sirpa on ollut erittäin motivoitunut ja tunnollinen treenaaja. Jo muutaman viikon kuluttua kertoi miten harjoittelun myötä olo niin hyvä, ettei tee edes mieli olla tekemättä harjoitteita.

Tapaamme vielä tässä ennen kesälomia kuntosaliohjelman päivityksen myötä, mutta muuten myönteisiä tuulia Sirpan elämän purjeisiin liikunnan ja harjoittelun myötä! Hänen kanssaan oli ilo tehdä töitä ja nähdä muutos ensimmäisen ja ns viimeisen tapaamisen välillä.

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta