Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Kajaanin OMT-Fysioterapia

1 koehenkilö

Ensimmäinen käyntikerta: Satu sai mahdollisuuden osallistua Auronin järjestämään fysioterapian “ihmiskokeeseen”. Tarjoamme hänelle 5 hoitokertaa, hänen vaivaansa sopivia harjoitteita sekä 2 kk ajan iCoach etävalmennusta. Tässä harjoitetaan hartian yläosan lihaksistoa. Tavoitteena on päästä eroon turhista särkylääkkeitä.                                                                                                                                       Kajaani

Toinen käyntikerta: Ensimmäisen hoitokerran jälkeen ei ole tarvinnut syödä särkylääkkeitä niskahartia tuntemuksiin. Annetut kotiharjoitteet ovat toimineet hyvin ja Satu on tehnyt niitä ahkerasti. Tällä hoitokerralla keskityttiin kyynärvarsien alueelle, koska siellä on esiintynyt kiputuntemuksia.

Rintarangan mobilisoivan kotiharjoitteen ohjeistus: Pidä selkä mahdollisimman suorana ja katse eteenpäin. Vedä narua mahdollisimman laajalla liikkeellä edestakaisin. Pidä hartia rentoina. Tee liikettä 3 kertaa ja 1 minuutin ajan kerrallaan.

Kolmas käyntikerta: Sadun Ihmiskoe päivä 3. Sadulla niskahartia seudun kiputuntemukset ovat pysyneet pois. Tenniskyynärpäävaivat vähentyneet edellisestä kerrasta 25 %. Kyynärvarsien venyttely- ja vahvistavat harjoitukset jatkuvat edelleen. Tässä videossa tehdään neuraalikudoksen mobilisaatiota eli hermorakenteiden liu’uttelua suhteessa ympäröiviin rakenteisiin. Satu on ollut kokeen tuloksiin tyytyväinen.

Neljäs käyntikerta: Niskahartia seudussa ei ole enää esiintynyt kiputuntemuksia. Tilanne on siis parempi kuin ennen ihmiskokeen alkamista. Nyt alkaa 2 kk iCoach etäharjoittelujakso.

2 koehenkilö

Ensimmäinen käyntikerta: Toinen koehenkilömme on 37-vuotias toimistotyöntekijä. Hänellä on ollut päänsärkyä, migreeniä, ja niskahartiaseudun vaivaa jo useamman vuoden, ei kuitenkaan säteilyoireita yläraajoihin. Yhtenä ongelmana hän kuvaa niskan lukkiutumisen nukutun yön jäljiltä. Buranaa hän kertoo syövänsä joka kolmas päivä viikosta, 400-800mg annoksina. Migreeniin hänellä on erillinen lääkitys.

Ensimmäisellä käynnillä kävimme yhdessä läpi ryhtiä ja hartiarenkaan asentoa. Tämän perusteella hän sai harjoitteiksi kaulan syvien lihasten vahvistavan harjoitteen, tennispalloharjoitteen yläniskan liikkuvuuteen sekä hartian yläosaa vahvistavan vastuskuminauhaharjoitteen. Soutuliike kuminauhalla olikin jo ennestään tuttu hänelle, joten sovimme hänen jatkavan myös tätä harjoitetta.

Seuraamme kohenkilön matkaa koko hoitosarjan ajan.

Toinen käyntikerta: Asiakas kertoo särkylääkkeiden määrän vähentyneen – nyt viikon tauko särkylääkkeistä. Pientä päänsärkyä/migreeniä ollut kahtena päivänä, mutta asiakas kokee ne enemmän hormonaalisiksi oireiksi. Ensimmäisen käynnin harjoitteet ovat tuntuneen asiakkaan mielestä tehokkailta!  Tällä kerralla pääpaino oli rintarangan liikkuvuudessa, tässä fysioterapeutti Karolina näyttää yhden liikkeistä – rintarangan kierto narun avulla.

Kolmas käyntikerta: Päänsärkyä asiakkaalla ollut tänään, kuitenkin vähenemään päin kuten särkylääkkeiden käyttökin.  Tällä kerralla keskityimme asiakkaan toiveesta alaselkään ja alaraajoihin. Asiakkaalla on polvissa todettu Chondromalacia, joten tällä kerralla käville läpi mm. alaraajojen lihaksia vahvistavia harjoitteita sekä alaraajan linjausta. Alla videolla ft. Karolina näyttää kuinka esim. vahvistetaan keskimmäistä pakaralihasta, joka on tärkeä tukilihas lantionhallinnan ja alaraajan linjauksen kannalta.

Neljäs käyntikerta: Vaihtelevien työtehtävien takia asiakas on huomannut niskahartiaseudun jännittyvän herkästi, ja ajoittain päänsärky yrittää iskeä päälle. Särkylääkettä ei ole kuitenkaan tarvinnut syödä. Tämän kerran tavoite oli yhdessä käydä läpi kuntosaliharjoitteita, koska asiakkaalla on tarkoitus lähteä ystävän houkuttelemana kokeilemaan kuntosaliharjoittelua.  Keskityimme tänään lavan seutua vahvistaviin ja tukeviin talja-harjoitteisiin.

Viides käyntikerta: 2kk harjoittelujakson aikana fysioterapeutti Karolina on lähettänyt asiakkaalle harjoitteita etänä iCoach ohjelman avulla. Asiakas on tehnyt harjoitteita sovittuina päivinä. Pääpaino harjoitteilla on ollut ryhtiä ylläpitävien heikkojen lihasten vahvistamisessa sekä jännittyneiden lihasten rentouttamisessa. Asiakas on myös itse motivoitunut harjoittelemaan ja aloittanut kuntosaliharjoittelun ystävänsä innostamana.

Asiakas kokee, että päänsärky ja etenkin särkylääkkeiden määrä on vähentynyt merkittävästi.  Alkutilanteessa asiakas kertoi syövänsä Buranaa 400mg tai 800mg 3-4 kertaa viikossa, nyt kertoo tarvitsevansa enää 400mg tai 600mg Buranaa 1 kertaa viikossa. Asiakas kokee saaneensa apua harjoitteista niskahartiaseudun vaivoihin&päänsärkyyn ja aikoo jatkaa niitä. Hienoa!