Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Järvenpään Kuntohoito

Koehenkilö 1järvenpään kunto

Ensimmäinen käyntikerta: Eijalla kipuja ja väsymystä niskahartia- , selkä- sekä pakara- alueilla. Hän myös kokee lihaskunnon heikentymistä raskauksien jälkeen. Toiveena lihaskunnon kohentuminen, vireystilan paraneminen ja tätä kautta kipujen helpottuminen.

Ensimmäisellä kerralla käytiin haastattelu, lihastasapainokartoitus ja kotiharjoitteiden läpikäyminen. Kuvassa fysioterapeuttimme Tanja Peltoniemi näyttää lantionnosto ja jalanojennus harjoitteen. Liikkeellä parannetaan keskivartalon hallintaa.

Toinen käyntikerta: Eija on suorittanut harjoitteensa tunnollisesti ja kokee niiden sujuvan paremmin. Toisella käynnillä keskityttiin oikeaan olkapäähän, joka edelleen ajoittain kipuilee. Myös osa kotiharjoitteista on hieman provosoinut oireita. Aluksi fysioterapeutti käsitteli olkapään ja lavan alueen lihakset sekä rintalihaksen. Lisäksi olkapäähän laitettiin virheasentoa korjaava kinesioteippaus. Tämän jälkeen käytiin läpi takaolkapäätä vahvistavia harjoitteita keskittyen samalla asennon hallintaan.

 

Koehenkilö 2

Ensimmäinen käyntikerta: Minna kärsii lonkan kivuista sekä päätetyöskentelystä johtuvista niskahartia- seudun kivuista. Hän on syönyt säännöllisesti lääkkeitä vaivoihinsa. Tavoitteena päästä eroon kivuista ja lääkkeistä. Ensimmäisellä kerralla haastattelu ja tutkiminen sekä kotiharjoitteiden läpikäynti.

Toinen käyntikerta: Koehenkilömme saapui hyväntuulisena fysioterapiaan. Hän oli toteuttanut edelliset harjoitteet tunnollisesti ja koki lonkan alueen kipujen helpottuneen. Hänellä on ollut useamman kuukauden niska-hartiaseudun vaivoja, joten keskityimme tällä käynnillä niihin.

Aluksi käsitteltiin ongelma-alueen pehmytkudoksia. Sen jälkeen yläselän sekä etusosan avaavia ja vahvistavia harjoitteita. Lopuksi omatoimista hierontaa tennispallon avulla.

Kolmas käyntikerta: Minna saapui fysioterapiaan hyvillä mielin. Lonkan alueen vaivat ovat selvästi helpottuneet. Yökivut on helpottuneet ja yöheräilyt loppuneet. Minnan toinen ongelma eli niska-hartiaseudun vaiva oireilee vielä ajoittain.

Kolmannella kerralla fysioterapeutti käsitteli kireitä lihaksia manuaalisesti. Tämän lisäksi kerrattiin niskan asennon hallintaa sekä tutustuttiin kahvakuulaharjoitteisiin. Minna sai kotiin harjoitteet liittyen niskan asennon hallintaan sekä keskivartalon ja lonkan alueen hallintaan.