Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Fysio Center

Fysio CenterEnsimmäinen käyntikerta: Fysio Center Jyväskylä Oy on mukana ”sata terveempää suomalaista” kampanjassa. Suomen täyttäessä 100 vuotta Auron-ketjun partneriyritykset tarjoavat 100 suomalaiselle fysioterapeuttisen hoitosarjan ja etävälmennuksen kipulääkkeiden käytön vähentämiseksi ja terveempien kansalaisten saamiseksi.

Fysio Centerin koehenkilö Terhi kävi ensimmäisellä käynnillään fysioterapeutti Niko Puhakalla 26.1.2017. Terhi on kärsinyt selkä- ja niskakivuista pitkään helpottaen oloaan särkylääkkeillä sekä lihasrelaksanteilla. Ensimmäisellä käynnillä Niko kävi läpi Terhin historian ja tämän hetkisen tilanteen sekä sopivat tavoitteista. Seuraamme tilanteen etenemistä. Kuvassa testataan alaselän liikekontrollia.

Toinen käyntikerta: “Sata terveempää suomalaista” -kampanja jatkui koehenkilö Terhin toisella käynnillä fysioterapeutti Niko Puhakalla 2.2.2017. Niko kävi Terhin kanssa läpi syvien lihasten aktivointia sekä hallintaa ja Terhi sai lisää kotiohjeita omatoimisen harjoittelun tueksi. Kuvassa Terhille havainnollistetaan syvien lihasten aktivoitumisen tuntumaa omia sormia vasten.

Kolmas käyntikerta: Sata terveempää suomalaista -kampanja etenee ja koehenkilömme kävi kolmannella käynnillään. Terhin alaselän liikekontrollin hallinta on edistynyt ja harjoitteista on löytynyt alaselän kipua lievittäviä harjoitteita. Edellinen kahden viikon jakso onkin sujunut mukavasti ilman alaselän kipua. Terhille ohjattiin uusia haastavampia liikekontrollin harjoitteita sekä keskivartalon ja alaraajojen lihasvoimaa kehittäviä harjoitteita. Lopuksi käytiin läpi myös niskan ongelmaa. Terhillä havaittiin liikerajoitusta ja kipua päätä vasemmalle taivuttaessa ja kiertäessä, mihin ohjataan liikeratoja avaavaa liikkuvuusharjoittelua.

Neljäs käynti: Terhin alaselän tilanne on ollut nyt hyvä. Kuluneen kolmen viikon aikana särkylääkkeitä ei ole tarvinnut ottaa selän vuoksi. Alaselän hallinta on kehittynyt, joten harjoitteisiin lisättiin haastetta ja vastusta. Neljännellä käynnillä kerrattiin myös kaularangan liikkuvuusharjoitteet ja kaularankaa mobilisoitiin rajoittuneeseen suuntaan. Seuraavat 2kk on luvassa  etävalmennusjakso Auronin iCouchilla ennen viimeistä viidettä käyntiä.

Viides käyntikerta: “Sata terveempää suomalaista” -kampanja on viety Fysio Centerin koehenkilön osalta maaliin, kun Terhi kävi tänään viimeisellä fysioterapeutin vastaanotolla. Terhi kokee, että hän on saanut paljon hyviä työkaluja itsensä hoitoon ja tietää, miten jatkaa tästä eteenpäin. Hän kokee, että on pystynyt ottamaan paremmin roolia omassa kuntoutuksessaan eikä ole vain oireiden kohteena. Terhi kertoo myös, että harjoitteiden avulla pystynyt jättämään särkylääkkeet pois. Aiemmin hän otti särkylääkkeitä kipuun, mutta nyt saa kipua lievitettyä harjoitteilla eikä särkylääkkeille ole tarvetta.

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta