Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Auron Revontulen Fysioterapia

Ensimmäinen käyntikerta: Koehenkilömme Kari Huoponen, 54v on juossut paljon ja on muutenkin innokas sekä revontulimonipuolinen kuntoilija. Nyt ongelmana ovat olleet kipeät jalkapohjat/kantapäät n. kahden vuoden ajan. Ensin oireet olivat oikeassa ja sitten vasemmassa jalassa.

Tällä hetkellä oireet helpottaneet niin paljon, että asiakas pystyy juoksemaan 5-6 km lenkkejä ilman oireita. Kari on venytellyt paljon, venytykset ovat hallussa. Ensimmäisellä käynnillä fysioterapeutti ja alaraajaosaaja Olli Urpola teki liikkumisen ja alaraajojen kuormitustutkimuksen, tarkistettiin lihasvenytykset ja kotiohjeeksi annettiin foam roller ohjeita.

Toinen käyntikerta: Kari on ollut reissussa ja juossut lenkkejä ilman kipuja. Pääosin lenkit olivat lyhyempiä, yksi pidempi 11-12 km ja tosiaan kipuja ei jaloissa tuntunut. Kari on venytellyt, rakentanut kotiinsa vinolaudan ja jonkin verran käyttänyt myös foam rolleria. Yleisesti ottaen oireet eivät ole vielä kokonaan poissa, tuntemuksia on ollut, ei kuitenkaan kipua.

Tänään tarkistettiin juoksukengät ja kävelylenkkarit. Päätettiin tehdä asiakkaalle yksilölliset tukipohjalliset aluksi liikuntajalkineisiin ja otettiin muotit. Ensi viikolla sovitettaan tukipohjalliset jalkineisiin ja asiakas saa tukipohjalliset käyttöönsä.

Kolmas käyntikerta: Viime käynnin jälkeen Kari on juossut muutaman lenkin ja juoksussa ei ole tuntunut kipua. Tuntemuksia on sen sijaan ollut rasituksen jälkeen. Kari on venytellyt ja käyttänyt foam rolleria.  Tänään soviteltiin tehdyt yksilölliset tukipohjalliset asiakkaan juoksukenkiin ja kävelylenkkariin. Alkutuntumaa tukipohjallisiin otettiin juoksumatolla ja tukipohjalliset tuntuivat mukavilta. Pidempi kävely- ja juoksulenkki kertoo kuitenkin myöhemmin totuuden. Tarvittaessa korjataan ja muokataan tukipohjallisia. Kotiohjeisiin lisättiin tasapainolaudalla harjoittelu.

Neljäs käyntikerta: Karin harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja vaivat ovat vähentyneet. Kari on tehnyt juoksulenkkejä eikä kipuja ole ollut, tuntemuksia kuitenkin rasituksen jälkeen hieman jalkapohjissa. Lihaskireydet ovat vähentyneet. Kotiohjelmaa Kari on tehnyt ahkerasti ja tasapainolaudalla saanut lihakset hieman kipeytymäänkin. Kari on kokeillut uusia yksilöllisiä tukipohjallisia aluksi kävelylenkeillä, 4-5km, ja sitten juoksulenkeillä. Pidemmällä juoksulenkillä vasen pohjallinen hieman painoi, joten fysioterapeutti Olli teki siihen pieniä korjauksia.

Tästä alkaa Karin 2 kk:n etävalmennusjakso Auronin iCoach:in avulla, jolloin Kari harjoittelee itsenäisesti hänelle ohjattujen harjoitteiden mukaisesti ja fysioterapeutti antaa ohjausta etänä. Olli latasi koehenkilön harjoitteet Auronin iCoach-palveluun. Kuvassa Kari harjoittelee tasapainolaudalla.

Viides käyntikerta: Onnea Suomi 100v! Fysioterapian ihmiskoe on saatu Auron Revontulen Fysioterapiassa päätökseen. Viimeisen kuukauden ajan Karilla on ollut flunssaa, jonka vuoksi juoksulenkkejä on ollut vähemmän. “Jalkojen oireista juoksu ei ole ollut kiinni vaan sitkeästä flunssasta”. Kantapäiden ja jalkapohjien kivut ovat lähes poissa ja jalat kestävät harjoittelua ja juoksua. Kipulääkkeitä Karin ei ole tarvinnut syödä, mikä on erittäin hyvä asia. Lihaskireydet ovat vähentyneet ja kotiohjelmaa Kari on tehnyt monipuolisesti (footbic, tasapainolauta,vahvistavat ja lihasvenytykset). Tukipohjalliset ovat olleet avuksi ja ne ovat tuntuneet hyviltä. Kari jatkaa monipuolista harjoittelua nyt itsenäisesti. “Kiitos Kari, oli mukavaa tehdä yhteistyötä kanssasi”, sanoo Karin fysioterapeutti Olli Urpola.