Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Auron OMT Keskus Itis

Ensimmäinen käyntikerta: Auron OMT Keskus Itiksen koehenkilöksi valikoitui timpurin työtä tekevä 52-vuotias OMT itisHarri.  Harrin ongelmana ovat pitkään jatkuneet rintarangan jumiutuminen ja sitä seuraava päänsärky. Pahimmillaan päänsärky yltyy migreeniksi ja rakkaat kuntosalitreenit jäävät väliin. Pilleripurkille Harri ei mielellään hakeudu.

Harri on käynyt vuosien ajan hakemassa apua eri paikoista, mutta pidempiaikaista apua ei ole löytynyt. Erityisesti erilaisia käsittelyitä on kokeiltu, joten uutta lähestymistapaa tarvitaan. Alkukartoituksessa fysioterapeuttimme Kalle Tuori totesi Harrin rintarangan yliojentuneeksi ja jäykäksi, sekä puutteita hartiarenkaan ja erityisesti niskan asennonhallinnassa testiliikkeitä tehtäessä.

Tukilihasharjoitteet, rintarangan mobilisoivat harjoitteet ja oikeanlaisen vartalon asennon löytäminen salitreeneissä ovat keinoja vaikuttaa Harrin tilanteeseen. Fysioterapiajakson tärkein tavoite on lisätä Harrin treenipäiviä! Kuvassa Kalle näyttää rintarangan avaavaa harjoitetta.

Toinen käyntikerta: Harrin viikko on sujunut ilman päänsärkyjä ja jäykkyyden tunnetta. Salitreenit ovat myös toteutuneet, mutta hieman normaalia kevyempänä. Harri on tehnyt tunnollisesti salitreenien yhteyteen suunniteltuja harjoitteita.

Fysioterapiakäynnillä Kalle testasi Harrin lapaluun- ja niskanhallintaa ja ohjasi näitä kehittäviä ja rintarankaa mobilisoivia harjoitteita. Harjoitteiden lisäksi niskaa ja rintarankaa käsiteltiin manuaalisesti.

Kolmas käyntikerta: Harrin edellisestä käynnistä on kulunut pari viikkoa. Aikaa on kulutettu mm. kuntosalilla ja kotiharjoitteita tehdessä. Aivan ilman päänsärkyjä Harri ei ole säästynyt, mutta toivoa paremmasta ei ole menetetty.

Tällä käynnillä jatkettiin niskan asennonhallinan tarkastelua ja kehittämistä saliharjoittelussa ja Kalle käsitteli rintarangan aluetta. Seuraavina viikkoina tehtäviä harjoitteita myös tarkennettiin.

Neljäs käyntikerta: Viikko takana ilman päänsärkyjä mikä on harvinaista Harrin tilanteessa. Tänään tosin jälleen orastava tunne päänsärystä. Vaihtelevia kuulumisia Harrilla kerrottavanaan. Harri on jatkanut tunnollisesti kotiharjoitteiden tekemistä ja treenaillut salilla tuttuun tapaan. Treeni tuottaa tulosta sillä jo nyt on havaittavissa edistystä lapaluun ja niskan asennonhallinnassa! Hienoa työtä Harri!

Tänään päivitettiin Harrin harjoitusohjelma seuraavaksi kuukauden jaksoksi ja Kalle käsitteli rintarangan ja yläniskan aluetta. Nyt alkaa kahden kuukauden etävalmennusjakso Auronin iCoach- palvelun avulla.