Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Auron Myyrmäen Kuntoasema

Koehenkilö 1

Ensimmäinen käyntikerta: Leena on 75- vuotias rouva, jolla on ollut nivelkipuja jo vuosia vaihdellen eri nivelissä. Tällä hetkellä arjen toimintoja kuten ruoanlaittoa haittaamassa eniten on vasemman olkapään ja kyljen kipua. Lisäksi pään kääntäminen vasemmalle tuntuu jäykistyneen. Kipulääkkeitä hän on joutunut käyttämään vuosikausia ja haluaa nyt löytää kipuihin muita hoitokeinoja.Auron Myyrmäen Kuntoasema

OMT-fysioterapeuttimme Barbro Veijola on Leenan hoitava terapeutti ja ensimmäisellä käynnillä hän tutki nivelten liikkuvuuksia, mobilisoi jäykkää rintarankaa ja Leena sai täsmäohjeita olkapäälle.

Toinen käyntikerta: Toiseen käyntiin mennessä olkapään liikkuvuus oli kotiharjoitteilla parantunut hieman! Toisella käynnillä Barbro tarkasti Leenan nivelten tilanteen sekä ohjasi olkapäätä vahvistavia kuminauhaliikkeitä.

Leena pääsi myös tapaamaan Auronin toimitusjohtajaa Panu Kuusistoa!

Kolmas ja neljäs käyntikerta: Leena on aktiivisesti harjoitellut annettujen ohjeiden mukaan ja lihasperäiset kipupisteet ovat vasemmasta olkapäästä helpottaneet. Hänellä on ollut vaihtelevia kipuja myös lonkissa ja polvissa joten Barbro antoi hänelle niveliä vahvistavia ja tukevia harjoitteita.

Leena jatkaa nyt omatoimisesti nivelten tukilihasten vahvistamista 2 kk ajan iCoach valmennuksessa. Barbro on laatinut sinne yksilölliset harjoitteet ja niitä kontrolloidaan jakson puolessa välissä tai tarvittaessa useammin.

Koehenkilö 2

Ensimmäinen käyntikerta: Sotamme turhia särkylääkkeitä vastaan on aloitettu ja ensimmäinen koehenkilö on käynyt Heikin vastaanotolla eilen! Henkilö on hammashygienisti kenellä on parin vuoden ajan ajan ollut voimakkaita selkäkipuja erityisesti eteenpäin kumartuessa ja tämä on rajoittanut hänen elämäänsä eikä harrastaminen onnistu kuin ennen.

Fysioterapia alkaa perusteellisella tutkimisella ja koehenkilön tapauksessa alaselästä löytyi nikamista löysyyttä sekä pientä kiertymää rangassa ja lihasten puolelta heikkoutta, kireyttä ja voimakkaita kipuja. Tiukkoja kohtia hoidettiin manuaalisin keinoin ja näiden lisäksi koehenkilö saa tarkat ohjeet miten vahvistaa alaselän sekä vatsapuolen lihaksia.

Tavoitteena on kivuton selkä ja paluu normaaliin arkeen niin töissä kuin harrastuksissakin!

Toinen käyntikerta: Koehenkilömme on pystynyt harjoittelemaan selkää päivittäin ja Heikin tutkiman mukaan selän hallinta on parantunut selkeästi! Alun ohjeena oli aktivoida etupuolta ja erityisesti vinoja vatsalihaksia jotta kumartuminen onnistuisi paremmin. Nyt asiakas “ei muista koska selkä olisi ollut viimeksi näin kivuton, kyllä innostaa jatkamaan”.

Uutena ohjeena koehenkilö saikin vaativampia selän hallinnan harjoitteita sekä perinteisen vinojen vatsalihasten treenin tuomaan sinne voimaa!

Kolmas ja neljäs käyntikerta:  Koehenkilö on ollut välillä leikkauksessa mistä toipunut hyvin, saanut fysioterapeutti Heikiltä ohjeita myös arpikudoksen venyttelyyn. Selkää hän on pystynyt treenaamaan ohjeiden mukaan ja selkä ollut koko ajan parempi, hyppiminen ei satu ja venyttäminen tuntuu hyvältä! Aiemmin voimakkaan kivun tuoma eteen kumarrus onnistuu nyt täysin kivutta!

2 kk iCoach jakson aikana koehenkilölle oli tullut vähän takapakkia liukastumisesta mutta toipui siitä nopeasti ja pääsi aloittelemaan juoksuharrastusta. Heikki ohjasi puhelimitse palauttavia venyttelyitä.

Viides käyntikerta: Viimeisellä käynnillä koehenkilö pystyy toteamaan, ettei selkä vaivaa enää ollenkaan. Hänen ei tarvitse kiinnittää siihen huomiota arjessa ja työnteko sujuu kivutta. Hän pystyy hyppimään, juoksemaan sekä potkunyrkkeilemään ja selän eteentaivutus nikama nikamalta onnistuu luontevasti saaden kädet lattiaan.
Koehenkilö pystyy nyt jatkaa aktiivista kuntoilua ilman, että selkä rajoittaisi tekemistä. Voidaan sanoa, että fysioterapialle asetetut tavoitteet on saavutettu kirkkaasti!

Koehenkilö 3

Ensimmäinen käyntikerta: Koehenkilö on 60-vuotias opettaja kuka tykkää liikkua ja harrastaa mutta laajat jalkakivut sekä erityisesti vas isovarpaan tyvinivelen kipu on rajoittanut hänen liikumistaan. Jomottavaa kipua sekä turvotusta on ollut 2 kk ajan eikä buranasta ole ollut apua kuin hetkellisesti.

Fysioterapeuttimme Silja aloitti alaraajatutkimuksen kävelyn sekä ryhdin analyysillä hyödyntäen myös footbalancen hienoa tutkimuslaitetta. Koehenkilö oli pelännyt varpaassa tuntuneen kivun olevan kihtiä mutta perusteellisen kliinisen tutkimisen jälkeen ei tähän löytynyt viitteitä. Jaloista löytyi ns. lattajalat ja kävellessä painopiste on siirtynyt liikaa sisäreunalle mikä päkiän “twistauksen” kanssa tuo isovarpaan kohdalle suuren rasituksen ja sen koukistus on jopa hieman rajoittunut.

Aloitettu kivunhoito manuaalisilla tekniikoilla sekä kinesioteippauksella minkä jälkeen varvas olikin pitkästä aikaa kivuton askeltaessa! Ohjattu koehenkilölle jalkojen suoraa linjausta aina lonkista varpaisiin asti sekä ensimmäinen jalkaterien lihaksia vahvista liike sisäkaaren noston kautta. Tästä innolla eteenpäin ja tavoitteena tietenkin kivuttomat jalat!

Toinen käyntikerta: Koehenkilömme on viikon aikana kiinnittänyt paljon huomiota kavelyrytmiinsä ja erityisesti jalkaterien asentoon, ja muutosta onkin tullut parempaan suuntaan! Pelko kihdistä on hälventynyt ja viime kerran käsittelyiden sekä teippauksen ansiosta vas isovarpaan jomotus on ollut paljon lievempää, hän on pystynyt kävelemään jopa 2 h lenkin!

Tänään toistettu jalkaterän ja varpaan käsittelyt sekä teippaukset ja viety jalkojen lihasharjoittelu seuraavalle levelille footbic pallojen avulla.

Kolmas käyntikerta: Koehenkilön viikko on mennyt jumppaillessa footbic palloilla ja kävellen päivittäin reilun tunnin lenkkejä. Jumppaa tuli alussa ehkä vähän liikaakin ja vas isovarpaan kivut palasivat hieman. Vastaanotolla huomasimme kuitenkin, ettei nivel ole enää läheskään yhtä arka ja pienen käsittelyn jälkeen varpaan aiemmin jäykkä liikkuvuus saatiin samaan oikean kanssa!

Jalkaterälihasten harjoittelua ja vahvistamista tukemaan päätimme tänään tehdä footbalancemedical yksilölliset pohjalliset. Koehenkilöllä todettiin jo aiemmin pituuseroa jaloissa ja saamme näiden pohjallisten muokkauksella tasoitettua myös tätä eroa. Footbic harjoitteet tarkastettu ja päivitetty ja näillä taas viikko eteenpäin!

Viides käyntikerta: Asiakkaalla oli hoitojakson alussa hyvin vaihtelevia alaraajakipuja tuntuen välillä nilkoissa, polvissa ja oikeassa pakarassa. Akuutimpana kuitenkin pysyvä vasemman isovarpaan jomottava kipu mikä rasituksesta pahentuessaan rajoitti jo kävelyä.

Asiakas kävi fysioterapiassa yhteensä 5 kertaa ja toteutti parhaansa mukaan kotiharjoittelua 2 kk iCoach jakson aikana. Fysioterapiassa ohjattiin oikeaa kävelyrytmiä, käsiteltiin pohkeiden ja jalkaterien kireitä lihaksia sekä niveliä ja treenattiin jalkaterien sekä koko jalan lihaksia aina lantionhallintaan asti Footbic pallojen avulla. Asiakkaalle tehtiin myös Footbalance yksilölliset pohjalliset tukemaan jalan luonnollisia kaaria ja vähentämään painetta sisäreunalla.

Fysioterapian tavoitteisiin päästiin ja alaraajakivut ovat kokonaisuudessaan pysyneet poissa jo useamman viikon ajan! Hänen ei ole tarvinnut syödä vaivoihin särkylääkkeitä eikä isovarpaan kipu ole enää rajoittanut hänen liikkumistaan!

Lisää kertomuksia ihmiskokeesta