Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Fysioterapia käännekohtana elämässä

Pystytkö elämään sujuvaa arkea ja nauttimaan elämästä? Ei ole normaalia kärsiä pitkään jatkuneista kivuista kehossasi.

Suomalaisista lähes joka kymmenes syö särkylääkkeitä päivittäin. Se on vastoin suosituksia, mutta myös turhaa. Moni voi päästä eroon kivuista ja turhista särkylääkkeistä ohjatun fysioterapian avulla. Auron fysioterapeutit ovat alansa huippu asiantuntijoita ja edelläkävijöitä.

Monikaan ei juuri tiedä mitä fysioterapia on. Fysioterapian keinoin voidaan tuoda usein apua esimerkiksi selkä- , niska-, hartia, jalka- ja polvikipuihin. Mikä parasta, ennen kuin lähdetään hoitamaan vaivaa ja kipuja pois, tunnistetaan mistä kivut johtuvat eli etsitään syy. Moni menee ensin parantelemaan itseään hierojalle. Joskus se auttaakin mutta usein oikea osoite on fysioterapeutti. Auronissakin on tarjolla hierontaa mutta kokemuksemme mukaan yli 50% ihmisistä jotka tulivat hierontaan, jatkavat fysioterapia-asiakkaina.

Alla tarinoita ja kokemuksia fysioterapian vaikutuksista ja elämän käännekohdista.  

Linda Mustakari

Linda Mustakari on 34-vuotias, positiivinen ja ennakkoluulottomasti koko sydämellä elämään heittäytyvä tyyppi. Hänellä on miehensä kanssa yhteensä viisi lasta ja koira, joten toimintaa riittää. Lindan arjesta on tehnyt haastavan yli vuoden kestävä, jatkuva kipu jaloissa. Särkylääkkeitä hän on joutunut käyttämään päivittäin.

“Saitin avauduttua näytölle, kyyneleet lähtivät valumaan pitkin poskiani. Eroon särkylääkkeistä? Eroon jatkuvasta, jo kauan kestäneestä, kivusta? Eroon aamuista, kun en voi kantaa vauvaani yläkerrasta alas kipujeni takia? Eroon syyllisyydestä katsoessani koiraani silmiin jälleen liian lyhyeksi jääneen lenkin jälkeen?…”

Lue koko Lindan tarina

Eija Säynätmäki

Eija asuu Lahdessa ja toimii johdon sihteerinä.

Istumatyötä tekevien vaivat ja kivut ovat usein hartioissa, olkapäissä tai selässä. Eija kertoo Auron kokemuksistaan ja fysioterapian vaikutuksista elämäänsä. Erittäin merkittävänä tavoitteena Eijalla on halu päästä eroon turhista särkylääkkeistä!

“Eniten minua haitannut vaiva on oikea olkapää. Luonnollisesti ”syytän” sen aiheuttajaksi vuosikausia kestänyttä staattista työasentoa. Mielenkiintoista, miten ihminen antaa periksi kivun aiheuttamalle asentovirheelle.”

Eijan kokemuksia fysioterapiasta sekä Auron fysioterapeuttien työstä voi lukea tästä…

Anders Wallen

“Päätin lähteä mukaan taisteluun turhia särkylääkkeitä vastaan. Olen käynyt Auronissa tammikuusta 2019 lähtien. Kulmakiviksi kropassani todettiin tennisvalmentajan työhön kuuluvat lonkkavaivat ja hartianseudun jäykkyys.
Hyvä fiilis Auronin tiimistä – energistä ja positiivista menoa! Vastaanotto oli ammattimainen ja koin itseni tervetulleeksi. Parempaan kuntoon pääsemiseksi oli hienoa saada kehon kartoitus sekä tietoa minulle sopivista harjoitteista.”

Reijo Tuomola

Tennispelaaja ja -valmentaja Reijo Tuomola on saanut fysioterapia harjoitteiden avulla lisää elastisuutta ja varmuutta nopeisiin pelitilanteisiin.

“Fysioterapeutin antamat keskivartalon hallintaa parantavat harjoitteet tuntuvat jo pelaamisessa. Keho on joustavampi ja stabiilimpi nopeissa pelitilanteissa. Nopeat pysähdykset ja suunnanmuutokset onnistuvat elastisemmin. Tennislyönnin yhteydessä, saan keskivartalon mukaan suoritukseen. Lyöntiswingiä pystyy nyt kiihdyttämään ilman voiman käytön lisäämistä.”

Auron fysioterapeutit auttavat niin harrastajia kuin eri lajien kilpaurheilijoita kohti tavoitteita ja parempaa oloa.

Micke Kontinen

Onko tavoitteenasi juoksuharrastus tai maraton? Micke on 26-vuotias työssä oleva, entinen kilpaurheilija. Hän joutui lopettamaan aiemman tennisuran lukuisten vammojen takia.

Micken haaveena on saada kroppa vielä sellaiseen kuntoon, että hän voi harrastaa aktiivisesti liikuntaa ja juosta maratonin. Auron fysioterapeutit haluaa olla mukana auttamassa tämän haaveen saavuttamisessa. Micke kertoo, miten hänen matkansa kohti maratonia etenee.

Jos kivut jaloissa tai polvissa estävät liikkumisen, kannattaa poiketa hakemaan apua Auron fysioterapeuteilta.

Maria Seppälä

“Olen tehnyt istumatyötä pitkään ja nyt sen vaikutukset ovat alkaneet näkyä. Minulle on ilmaantunut polvi- ja selkäkipuja, joiden vuoksi en pysty kävelemään ja elämään ilman kipuja. Haaveeni on päästä eroon särkylääkkeistä ja viettää enemmän aikaa lapsenlapseni kanssa.”

Maria Seppälä on 54-vuotias, it-ammattilainen Raisiosta.

Liisa Rovamo

Liisa Rovamolla on ollut jäykkyyttä ja lisääntyviä kipuja kehossaan yli kuuden vuoden ajan. Käsitöiden tekeminen, harrastukset ja arkielämä eivät suju toivotulla tavalla. Liisa joutuu käyttämään särkylääkkeitä päivittäin. Onko tilanne tuttu?

Liisa on aloittanut hoidot tänä vuonna Auronissa. Haluamme auttaa hänet parempaan kuntoon sekä pääsemään eroon turhista särkylääkkeistä.

L

Jaana Kattainen

Kun arjen toiminnot eivät enää suju kipeytyneiden jalkojen vuoksi, kannattaa hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Kuopiolainen Jaana Kattainen haluaisi harrastaa hänelle tärkeitä liikuntalajeja. Nyt se ei onnistu, koska hänellä on plantaarifaskiitti eli kantakalvon tulehdus. Sen vuoksi hän joutuu syömään särkylääkkeitä päivittäin. Jaana käy Auron fysioterapeutin hoidoissa ja valmennuksessa.