Auron yhdistyy Fysiokseen. Auron toimipisteet muuttuvat nimeltään ja ulkoasultaan Fysiokseksi ja varaukset siirtyvät asteittain Fysios.fi sivuille kevääseen 2021 mennessä. Yhdistymisen ansiosta asiakkaille tarjottavat palvelut lisääntyvät.

Zoom-videoneuvottelun tietoturva

Auron käyttää online-jumppapalveluissaan Zoom-videoneuvotettelualustaa, Se on vuonna 2011 perustettu yritys, joka on viime aikoina ollut uutisissa tietoturvaongelmien takia.

Korona-tilanne aiheutti sen suosille huiman lisäyksen. Mm. tuhannet koulut ympäri maailmaa käyttää sitä etäopetukseen. Syitä tähän on useita, mutta tärkeimpänä on sen toimivuus kaikilla laitteilla ja mahdollisuus pitää kokouksia, joihin ei tarvitse antaa tietojaan / kirjautua.

Juuri tämä on ollut Zoomin ongelma: Koulut ovat tehneet videokokouksia ilman salasanoja, minkä takia kokouksiin on liittynyt häiritsijöitä. On myös syntynyt palveluita, joilla oppilaat voivat ostaa tunnilleen häirintää. Häiritsijät ovat lähettäneet törkeää sisältöään (seksi, rasismi jne.) ja lähettäneet chattiin linkkejä, joita klikkaamalla on päädytty sivuille, joista asentuu viruksia.

Zoom on korjannut nämä ongelmat: Enää chatissa ei voi lähettää linkkejä ja helppoa liittymistä voidaan rajoittaa usealla tavalla: Liittyminen voidaan suojata erillisellä salasanalla, kokouksien julkista osoitetta on pidennetty, kokouksen osoite ei näy enää ruutukaappauksissa ja uudet liittyjät voidaan ohjata odotushuoneeseen.

Auron on käyttänyt ja käyttää Zoomia aina pitkillä salasanoilla. Meillä on mukana myös ylläpitäjä, joka vahtii, ettei mukana ole muita kuin tunnille kutsutut. Rajoitamme myös osallistujien mikrofonin käyttöä. Emme myöskään vaadi kirjautumista omalla tunnuksella, vaan sallimme liittymisen anonyymisti. Näin zoomille ei välitetä tietoja käyttäjistä. Näin ollen zoomin käyttö Auronin #on-line jumppaamiseen on turvallista.