Lehdistötiedote: Suomen suurin fysioterapiaketju Auron aloittaa yhteistyön lääkärikeskus Aavan kanssa tammikuussa 2016

Fysioterapian, kuntoutuksen sekä fyysisen hyvinvoinnin asiantuntija Auron aloittaa yhteistyön lääkärikeskus Aavan kanssa. Auronilla on maanlaajuinen palveluverkosto, joka kattaa yli 95 prosenttia suomalaisista.

Yhteistyön tavoitteena on luoda Aavan työterveys- ja muille asiakkaille laadukasta ja tasalaatuista fysioterapiapalvelua.

”Aava on merkittävä kansallinen toimija, jonka asiakkaille Auronin tarjoamat palvelut tuovat lisäarvoa. Pystymme pureutumaan muun muassa hoitosarjojen pituuksien tavoitteelliseen lyhentämiseen. Luomamme, uudet työkalut mahdollistavat myös ennaltaehkäisevien palveluiden tuottamisen”, luonnehtii Auronin toimitusjohtaja Panu Kuusisto.

Myös Aavan puolella odotetaan uutta yhteistyötä innolla:

”Olemme iloisia Auronin kanssa alkavasta yhteistyöstä. Yhteistyö laajentaa entisestään asiakkaillemme tarjottavia fysioterapiapalveluita”, kertoo Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio.

Auronilla ja Aavalla on molemmilla suomalainen omistuspohja. Yhteistyö vahvistaa Auronin johtavaa asemaa suomalaisten fysioterapiapalveluiden tuottajana.

Täysivaltaista ja ennaltaehkäisevää hoitoa uusilla työkaluilla

Suomessa tuki- ja liikuntaelinten ongelmat ovat toiseksi suurin sairauspoissaolojen aiheuttajista. Tämän päivän fysioterapia perustuu pitkälti asiakkaiden itsensä tekemiin harjoitteisiin hoitojaksojen aikana sekä niiden jälkeen. Säännöllinen harjoittelu ylläpitää hoidoilla saavutettuja tuloksia ja ennaltaehkäisee oireiden uusiutumista ja uusia sairauspoissaoloja.

Auronin kehittämä digitaalinen Oma Olonosturi -palvelu on työkalu, jolla kotiharjoittelu on tehty entistä helpommaksi, tavoitteellisemmaksi ja motivoivammaksi. Palvelun avulla asiakas saa harjoitteluohjeensa digitaaliselle tilille esimerkiksi videomuodossa.

”Palvelulla motivoidaan asiakas tekemään harjoitteensa ja siten varmistetaan hoitojakson paras mahdollinen tulos”, Kuusisto kertoo.

”Parhaimmillaan asiakas saadaan motivoitua jatkamaan harjoittelua hoitojakson jälkeenkin, jolloin työkyky säilyy ja uusien hoitojen tarve vähenee”, hän jatkaa.

Auron ketjun jäsenet ovat itsenäisiä suomalaisia yrittäjiä, joita yhdistää halu kehittää, kehittyä ja kasvaa asiakkaittensa parhaaksi. Auron-ketjulla on yhteensä noin 120 toimipistettä lähes sadalla paikkakunnalla. Auron-ketjun kokonaisliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja ketjussa työskentelee 400 fysioterapian ammattilaista. www.auron.fi

Lääkärikeskus Aava on terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntija vuodesta 1964. Aava on täysin suomalainen perheyhtiö ja yksi Suomen suurimmista yksityisistä terveyspalveluiden tarjoajista. Aavalla on kattava toimipisteverkosto Etelä-Suomessa, ja se huolehtii noin 73 000 henkilön työterveydestä Uudellamaalla, Tampereella ja Turussa. Vastaanottavia lääkäreitä on noin 600, ja he edustavat lähes kaikkia kliinisen lääketieteen erikoisaloja. Aavan työterveys- ja työhyvinvointipalvelut on yritysten ja organisaatioiden kumppani työkyvyn ja hyvinvoinnin johtamisessa. www.aava.fi

 Lisätietoja:

Auron Oy, Panu Kuusisto, toimitusjohtaja, puh. 050 2947, panu.kuusisto@auron.fi

Aava, Raija Tapio, toimitusjohtaja, puh. 010 380 3800, raija.tapio@aava.fi