Auron lahjoittaa vähävaraisille senioreille täydellisesti varustetun kuntosalin

”Paras joululahja”, kommentoi asuntosäätiön asukas Vuokko Savolainen kuulleessaan uutisesta. Suomen suurin fysioterapiaketju Auron toteuttaa vähävaraisten lahtelaisten senioreiden pitkäaikaisen toiveen ja lahjoittaa Lahden vanhusten asuntosäätiön Lepolankadun asukkaille täysin varustellun kuntosalin. Joulukuun 18. päivänä klo 13-15 vietettävissä avajaisissa tarjotaan erilaisia lihasvoimatestauksia ja 22.12. ohjattua kuntosaliliikuntaa, joihin asuntosäätiön asukkaat voivat osallistua maksutta.

Sosiaali- terveysministeriön tulevaisuuskatsauksen (2014) mukaan iäkkäiden määrä kasvaa Suomessa kovaa vauhtia. Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman tavoitteena on vähentää vanhusten laitoshoitoa ja lisätä kotiin annettavien palveluiden määrää. Senioreiden  terveydestä, toimintakyvyn turvaamisesta sekä henkisen hyvinvoinnin ylläpitämisestä tulee entistä tärkeämpi tehtävä. Terve ikääntyminen vaikuttaa työurien pitenemiseen ja iäkkäiden osallistumiseen yhteiskunnassa. Samalla se parantaa ikääntyvien elämänlaatua, vähentää sosiaali- ja terveyspalvelujen tarvetta sekä vaikuttaa myös julkiseen talouteen. Vähävaraisilla vanhuksilla on rajoitetut mahdollisuudet ostaa ohjattuja liikuntapalveluita. Liikunta ja kuntoutus ovat kuitenkin juuri niitä tekijöitä, joiden avulla edesautetaan vanhusten mahdollisuutta asua kotona mahdollisimman pitkään.

Auron-ketju panostaa ikääntyvien kuntoutuspalveluiden kehittämiseen ja haluaa olla mukana senioreiden hyvinvointia edistävissä talkoissa.

”Haluamme olla mukana turvaamassa ikääntyvien ihmisten hyvinvointia ja vähävaraisten senioreiden omaehtoista asumista. Haluamme auttaa sellaisia senioreita, joilla ei olisi muuten varaa kuntoiluun. Kuntosalilla on myös tärkeä sosiaalinen vaikutus, siellä tavataan muita ihmisiä ja voidaan solmia uusia ystävyyssuhteita. Liian moni seniori erakoituu omaan asuntoonsa minkä seurauksena fyysinen kunto romahtaa”, kertoo Auronin toimitusjohtaja Panu Kuusisto.

”Auronilla on ollut toimintaa Lahdessa jo vuodesta 1968, tuntuu todella hyvältä voida toteuttaa nimenomaan Lepolankadun asukkaiden pitkäaikainen toive omasta kuntosalista”, Kuusisto jatkaa.

Lepolankadun asukkaat odottavat kuntosalia innolla:

”Kaikki ovat täällä hyvin tyytyväisiä. Olemme toivoneet kuntosalia jo pitkään”, kommentoi Asuntosäätiön Lepolankadun asunnossa asuva Vuokko Savolainen.

”En ole käynyt kuntosalilla aikoihin, sillä liikkuminen on hankalaa ja kaikki liikuntapalvelut ovat minulle kovin kaukana. Olisi todella mukavaa kokoontua muiden asukkaiden kanssa liikunnan merkeissä esimerkiksi iltapäivällä, jolloin on tyhjää aikaa”, Savolainen kertoo.

Lahden vanhusten asuntosäätiön toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen on myös tyytyväinen lahjoituksesta:

”Emme olisi pystyneet toteuttamaan tätä toivetta ilman Auronin lahjoitusta. Tämä on uskomattoman hieno joululahja”, hän kommentoi.

 

 Lisätietoja:

Panu Kuusisto, toimitusjohtaja, Auron Oy

050 2947

panu.kuusisto@auron.fi

Auron-ketjulla on yhteensä noin 120 toimipistettä lähes sadalla paikkakunnalla ja sen palvelut tavoittavat yli 95% suomalaisista. Auron-ketjun kokonaisliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja ketjussa työskentelee yli 400 fysioterapian ammattilaista. Auronilla on käytössään ainutlaatuiset digitaaliset työkalut, joilla varmistetaan palveluiden läpinäkyvyys ja paras laatu. www.auron.fi